Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ocenio je da savetnik predsednika Crne Gore i bivši šef policije Veselin Veljović pokušava da građane koji se nacionalno osećaju kao Crnogorci zloupotrebi za svoje ciljeve, koji nemaju veze s nacionalnim interesima Crne Gore.

PROČITAJTE JOŠ:

Abazović je za “Vijesti”, komentarišući Veljovićeve pozive građanima na masovno okupljanje, a policajce na odbijanje naređenja prilikom predstojećeg ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog na Cetinju, rekao da je Veljović decenijama unazad na suprotnoj strani od interesa Crne Gore.

„To je čovek koji je 90-ih proganjao, hapsio i tukao suvereniste. Siguran sam da se iskreni suverenisti i Crnogorci neće odazvati njegovom pozivu, koji predstavlja pokušaj sprečavanja obračuna novih institucija s kriminalom”, istakao je Abazović.

Naveo je da je kao koordinator službi bezbednosti o ustoličenju Joanikija razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova i šefovima policije i Agencije za nacionalnu bezbednost.

”Što se tiče službi bezbednosti – situacija je krajnje redovna. Pratićemo prilike i, u skladu s procenama, doneti odluke koje su u interesu građana. Pozivam da nam u tome pomognu i Mitropolija crnogorsko-primorska i građani koji nameravaju da protestuju“, rekao je Abazović.

On je izrazio nadu da će biti razvijeno partnerstvo kako bi ustoličenje prošlo bez većih problema, na miran i dostojanstven način.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar