Medlin Meken, Džulija Vendel Foto: Instagram/juliawendell_official, MELANIE MAPS / AFP / Profimedia

Roditelji Medlin Meken nisu sinoć bili na bdenju održanom povodom 17. godišnjice nestanka devojčice. Ali, na službi se pojavila mlada Poljakinja koja tvrdi da je ona oteta Medi.

Kejt i Geri Meken poslali su poruku prisutnima, koju je pročitao velečasni Robert Gladston: „Žao nam je što ne možemo da budemo večeras s vama. Zahvaljujemo vam što ste se okupili. Prošlo je 17 godina otkako je oteta. Teško je poverovati da je prošlo toliko vremena.“

„Ja sam Medlin Meken. Nikad nisam prestala u to da verujem“

Na bdenju je bila Džulija Vendel (22), koja tvrdi da je ona oteta Medlin. U rukama je držala pismo koje je nameravala da preda roditeljima otete devojčice.

„Ja sam Medlin Meken. Nikad nisam prestala u to da verujem. Došla sam ovamo kako bih zamolila Kejt i Gerija da naprave DNK test“, kazala je nakon mise, piše Dejli mejl, a prenosi Index.hr.

Pročitajte još...

„Nisu učinili ništa da dokažu da ja nisam njihova ćerka. Ne, nisam luda. Ja nisam lažov“, dodala je. Bdenje se održano u selu Rotliju. Mekenovi se i dalje nadaju da je njihova ćerka, koja bi sada imala 20 godina, još uvek živa.

Policija smatra da je Medi ubijena

Nemačka policija pak smatra da je Medi ubijena i namerava za zločin da optuži Kristijana Bruknera. Osuđenom pedofilu se trenutno sudi za pet nepovezanih silovanja i seksualnih prestupa. Džulija je prošlog februara na društvenim mrežama pod svojim korisničkim imenom „@IamMadeleineMcCann“ objavila da je ona nestala devojčica. Nakon DNK analize utvrđeno je da nije ni u kakvom srodstvu s Medlin. Ali Džulija je juče insistirala da je ona Medlin Meken i da će to dokazati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare