Foto: SDA Sandžaka

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas prilikom susreta sa kosovskim premijerom u Prištini Alljbinom Kurtijem da poslanici koalicije „Ujedinjena dolina - SDA Sandžak" priznaju nezavisnost Kosovo.

Kurti je zajedno sa Ugljaninom primio i šefa poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ u Skupštini Srbije Šaipa Kamberija, kao i poslanike Enisa Imamovića, Nadiju Bećiri, Mirsada Hodžića, Agjenda Bajramija i Selmu Kučević, navodi se u saopštenju SDA.

Ugljanin je Kurtiju zahvalio i na usvajanju rezolucije o Srebrenici.

Ugljanin je rekao Kurtiju da su Bošnjaci veoma zahvalni što se kosovska skupština „priklonila zakonu“ i osudila, kako tvrdi, „najveći zločin u Evropi od Drugog svetskog rata“.

Ugljanin je rekao i da oni podržavaju Kurtija i kosovsku vladu u njihovoj „posvećenosti zaštiti prava Albanaca u Srbiji“, kao i „uspostavljanju reciprociteta prava nacionalnih manjina“ na  Kosovu i u Srbiji.

„Štiteći prava Albanaca, štitite i prava Bošnjaka“, naglasio je Ugljanin.

Poslanici iz koalicije „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ informisali su Kurtija o funkcionisanju Nacionalnih veća Albanaca i Bošnjaka.

BONUS VIDEO: Klima zapalila stan u Užicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar