Foto: Nova.rs

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zahteva od nadležnih da sankcionišu pripadnike "Nacionalne odbrane Levijatan“, grupacije poznate po izgredima, zbog kršenja epidemioloških mera i šikaniranja migranata.

„Narodne straže“, koje čine članovi i simpatizeri SKOJ-a stvorene u cilju zaštite Grobnice narodnih heroja na Kalemegdanu, uočile su, u noćnim satima, grupu od 15 pripadnika „Nacionalne odbrane Levijatan“ ispred tog spomenika. Tokom svoje posete Grobnici narodnih heroja pripadnici“„Nacionalne odbrane Levijatan“ nisu počinili bilo kakvo vandalsko delo već su se samo fotografisali ispred spomenika. SKOJ nema problem sa tim činom jer su na taj način pripadnici „Narodne odbrane Levijatan“ iskazali poštovanje i pijetet prema boljima od sebe, navode oni u saopštenju za medije.

PROČITAJTE JOŠ

Sa druge strane, niko nema pravo da krši odluku o zabrani okupljanja na javnom mestu više od pet ljudi pa tako ni „Nacionalna odbrana Levijatan“. Njih je na Kalemegdanu bilo petnaestak što je flagrantno kršenje obaveznih epidemioloških mera. Zahtevamo od nadležnih da zbog tog čina, za koje postoje dokazi, odmah sankcionišu prpadnike „Nacionalne odbrane Levijatan“ i da o tome blagovremeno informišu javnost, dodali su u saopštenju.

SKOJ takođe od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije traži da spreči pripadnike „Nacionalne odbrane Levijatan“ da noću „patroliraju“ po Beogradu, odnosno da presreću migrante, šikaniraju ih, legitimišu i zahtevaju od njih da budu u svojim kampovima, a ne na gradskim ulicama.

„Nacionalna odbrana Levijatan“ se ponaša kao parapolicijska formacija, što je zakonski zabranjeno i kažnjivo, te MUP ima obavezu da huligane koji to čine spreči u tome i protiv istih pokrene odgovarajući postupak pred nadležnim organima, dodali su oni.

SKOJ obaveštava javnost da će sve dok Javno preduzeće „Beogradska tvrđava“ ne postavi kamere na tom mestu nadgledati Grobnicu narodnih heroja i tako je čuvati od vandala, pri tome u potpunosti poštujući zakone Republike Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar