Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zaposleni u preduzeću "Pošta Srbije“ najavili su protest koji će biti održan 6. februara ove godine, sa početkom od 14:00 časova ispred sedišta Preduzeća, u Takovskoj ulici u Beogradu.

Kako su naveli u saopštenju za medije, protest ima i jasne zahteve, koje u nastavku teksta prenosimo u celosti.

PROČITAJTE JOŠ

„Da se zarade zaposlenih u tehnologiji povećaju za minimum 10% (zaposlenima sa neto primanjima nižim od 60.000,00 din), a ostalim zaposlenima sa primanjima iznad 60.000,00 po 3% , izuzev poslovodstva, jer smatramo da bi se tako smanjio raspon između najniže i najviše zarade u Preduzeću. Takođe zahtevamo da se zaposlenima isplati zarada iz dobiti po usvajanju Završnog računa. Ukoliko dobiti nema da se od Vlade Republike Srbije zahteva isplata jednokratne pomoći u visini 45.000,00 dinara“, naveli su oni u saopštenju

„Da se naknada za odsustvo zaposlenima obolelim od Covid -19 obračunava u iznosu od 100%, a za zaposlene koji su u izolaciji naknada bude 75%, kao i da Preduzeće vrši dotaciju naknada na ime bolovanja koja padaju na teret RFZO-a za one kod kojih je potvrđena bolest Covid-19“, dodali su.

„Da se svi angažovani radnici po Ugovoru na određeno vreme,kojima je istekao ugovor od 24 meseca, koji sada rade na zamenskim ugovorima (bolovanje,godišnji odmor), prevedu na Ugovor na neodređeno vreme. Zahtevamo i hitno postavljenje direktora JP „Pošta Srbije“, zaključili su u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar