Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ mn

Ono što mnogi ne mogu da mi oproste jeste činjenica da Beograd više nije samo glavni jugoslovenski grad, već što postaje srpski grad i srpska prestonica, a ja sam na to ponosan, izjavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pojedine kritike na novootkriveni spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu i poručio da Beograd jeste jedini kosmopolitski grad u regionu, ali da ne treba zaboraviti da je to i glavni srpski grad.

Pročitajte još:

„I to će biti i u bućućnosti, toga se neću stideti“, poručio je Vučić iz Pariza za TV Pink odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše negativne kritike na spomenik Stefanu Nemanji.

Vučić kaže da Srbija osim što ekonomski jača i što je poslednjih godina postala ekonomska sila u regionu, pođedanako ulaže u obnavljanje svoje duhovnosti.

„Ulažemo da spojimo nacionalno i duhovno i sve ono što znači obnovu srpske državnosti, ne ugrožavajući nikoga“, rekao je Vučić.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ mn

Na pitanje da prokomentariše pojedine izjave u javnosti koje se tiču afera Jovanjice i prisluškivanja, Vučić je odgovorio da su njegovi politički protivnici na te afere imali svašta da kažu, ali da na kraju ni oni sami ne znaju šta su rekli.

„Nadležni organi neka rade svoj posao“, rekao je.

Dodaje da su svi postali nervozni zbog predstojećih izbora, te podseća da do početka izborne kampanje ima godinu dana, a da Srbija za tih godinu dana mora da se izbori sa novim sojem i da uveća privredni rast.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare