Zdravko Ponoš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Treći april je istorijska prilika da zaustavimo ovaj naš voz koji srlja ka provaliji, učinimo to olovkom. Naši preci su stvarali Srbiju puškom, mi treba da je odbranimo samo olovkom, poručio je u Nišu na prvom predizbornom skupu koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš kandidat za predsednika.

„Pozorište je sjajan ambijent ali možda nije adekvatan jer ljudi okupljeni oko ideje pobede Srbije, za razliku od Vučića ništa ne glume“, rekao je na samom početku svog obraćanja Nišlijama Ponoš.

On je naglasio da predsednik ne treba da širi paniku već da uliva poverenje, ne treba da se žali narodu već da sasluša šta narod ima da kaže.

Jednostavno, kako navodi, predsednik treba da bude u službi naroda.

Treba da radi sve suprotno od onoga što se sada radi, treba da izražava državno jedinstvo Republike Srbije, da se pozabavi očuvanjem institucija ako još nešto ima da se očuva u ovoj državi, rekao je on.

„Treći april je istorijska prilika da zaustavimo ovaj naš voz koji srlja ka provaliji, učinimo to olovkom. Naši preci su stvarali Srbiju u mnogo težim okolnostima, stvarali su je puškom. Mi treba da je odbranimo samo olovkom, to nije tako teško. Živela Srbija“, poručio je Ponoš.

Zdravka Ponoša je najavio glumac Tihomir Stanić koji ga je predstavio kao generala, diplomatu i budućeg predsednika Srbije. Pored Ponoša na skupu su govorili Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Dragana Rakić; Jelena Milošević i Đorđe Stanković.

BONUS VIDEO: Utisak nedelje Zdravko Ponoš, Dušan Teodorović i Tanasije Marinković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare