otvaranje snuker kluba u zrenjaninu gradonačelnik Simo Salapura
gradonačelnik Simo Salapura Foto:Kabinet gradonacelnika Zrenjanina/Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je danas svečanom otvaranju snuker kluba "Zruker" na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, zajedno sa predsednikom Snuker saveza Srbije Vladimirom Kolakovićem i državnim prvakom u snukeru Jovanom Todorovićem.

Gradonačelnik je istakao da u agendi “Zrenjanin evropski grad sporta 2021” ima različitih ciljeva, a da je jedan od njih i afirmacija i popularizacija novih grana sporta, kao što je snuker.

„Naš grad je poznat po raznovrsnosti sportskih grana, po masovnosti u različitim sportskim granama, a naravno, ovo je doprinos da se ispromoviše jedna nova, popularna sportska grana i nama je izuzetno drago da sada, kada smo u godini kada slavimo titulu Evropski grad sporta, možemo još jedan interesantan sport ponuditi našim sugrađanima. Mislim da ovde do izražaja dolazi i entuzijazam naših ljudi sa lokala, ali i dobra saradnja koju Grad ima sa nacionalnim granskim savezima. Ovo je nova saradnja sa Snuker savezom Srbije i nadam se da će biti plodotvorna i dobra za nas sve, kako za Grad, tako i za sugrađane. Naravno, tu smo kao Grad da pomognemo sve u nastojanju da ovaj klub dosegne i određene takmičarske rezultate“, rekao je gradonačelnik Salapura.

Predsednik Snuker saveza Srbije Vladimir Kolaković izrazio je zadovoljstvo što je klub osnovan u njegovom rodnom gradu.

„Snuker se može igrati u komercijalnim klubovima ili ovakvim, takmičarskim. U svakom gradu sigurno postoji dvadesetak ljubitelja snukera kojima je dovoljan ovakav prostor i jedan sto, a ono što je u interesu našeg Saveza jeste da se osnuje takmičarski klub. Zrenjanin je prototip onoga što mi želimo, a Savez će takvim klubovima dati opremu kako bi sa malim troškovima startovali sa svojim radom“, rekao je Kolaković.

Naveo je da u Srbiji postoji deset klubova, od čega dva najveća u Novom Sadu i Beogradu, a da je “Zruker” drugi klub u Vojvodini.

Jovan Todorović je rekao da bi i deca trebalo da se bave sportom jer je, kazao je, dobar i džentlmenski.

Foto:Kabinet gradonacelnika Zrenjanina/Grad Zrenjanin

Milan Jokić ispred udruženja “Zruker” kazao je da je klub osnovan zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u taj sport.

„Grad Zrenjanin je kulturan i fin grad, a snuker je kulturan sport, tako da su čelnici ovog grada, gradonačelnik Salapura i njegovi saradnici, to prepoznali i pomogli nam. Naš cilj jeste da promoviše sport i da animiramo decu da dođu i treniraju ova divan sport“, rekao je Jokić i rekao da se nada da će “Zruker” za godinu dana moći da se takmiči u svom punom kapacitetu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)