Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ ZORAN PETROVIC/

Ministarstva rudarstva i energetike Zorana Mihajlović navela je danas da se o "programu u kojem su blokade, zaustavljanje infrastrukture i protivljenje razvoju" ne odlučuje na ulici, nego na izborima.

„Krijete se iza ekoloških tema, koje su iznad politike, dok istovremeno priznajete da organizujete političke proteste. Time što pretite nasiljem, blokirate međunarodni autoput i onemogućavate normalno funkcionisanje većini građana Srbije, pokazujete da vam je jedino stalo do toga, da po svaku cenu prikupite političke poene“, poručila je ministarka Mihajlović organizatorima današnjih blokada širom Srbije.

Mihajlović je navela kako je program vladajuće stranke Srpske napredne stranke „drugačiji“.

„Da imamo dobre puteve u svakom delu Srbije, a da kao zemlja budemo važan tranzitni koridor. Nećemo sačuvati ni ljude ni životnu sredinu tako što u se Srbiji neće raditi ništa, tako što se neće graditi ni putevi, ni pruge, ni fabrike“, navela je Mihajlović i dodala:

„Borba za zdravu životnu sredinu ne znači zaustavljanje razvoja društva.“

Podsetimo, protestne blokade na sat vremena održane su danas u skoro 50 gradova Srbije. Primarni zahtev blokada je da se odustane od projekta kompanije Rio Tinto i da ova firma napusti Srbiju gde već uveliko sprovodi istraživanja.

Bonus video – Blokada auto-puta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare