Foto: stranka Zajedno

Česte posete narodnih poslanika, članova Predsedništva Srpske napredne stranke i ministara, pa čak i predsednika Aleksandra Vučića šabačkom kraju, daju jasan signal da je vladajuća stranka više nego ikad zabrinuta za rezultate izbora u Šapcu, ocenjuje nosilac liste “Šabac protiv nasilja” Nebojša zelenović. On ističe da ove učestale posete znače samo jedno - da je među naprednjacima zavlado strah od poraza na izborima.

„Srpska napredna stranka je, zahvaljujući izbornim krađama, ucenama i pritiscima, pre tri godine došla na vlast u naš grad. Na taj način je poslednji opozicioni grad pao u ruke organizovanog kriminala. Uporna i duga borba za demokratske principe u Šapcu ostala je u analima za neka potonja vremena. Usledile su tri godine nekomptencije, lopovluka i kriminala“, navodi Zelenović.

Za te tri godine građani su mogli da vide koliko je Šabac nazadovao, mogli su da vide svu nesposobnost ove vlasti da vodi jedan grad, dodaje on.

„Nijedan projekat koji su najavili nije urađen. Gde je Mačvanski trg, gde je kanalizaciona mreža, gde su ti novi investitori, gde je besplatan vrtić za svu decu kao što su obećavali? Pet puta skuplje se plaća asfaltiranje koje se do te mere nekvalitetno radi, da se putevi raspadaju nakon nekoliko nedelja od završetka radova. Dakle, em su nesposobni, em kradu!”, ističe Nebojša Zelenović.

Pročitajte još

On navodi da je u poslednjih mesec dana Šabac posetilo više ministara, narodnih poslanika i članova Predsedništva Srpske napredne stranke, čak je i predsednik Srbije bio dva puta, te da se oni „plaše rezultata izbora, odnosno, plaše se poraza na istim“.

Zelenović se osvrnuo i na skup koji je održan u ponedeljak, a na kom je obeleženo dve godine od nasilja na šabačkom mostu, i istakao da je to slika onog što je nepremostiv problem za Jarinog i njegovu družinu nasilnika i kriminalca koji trenutno vladaju našim gradom.

„U ponedeljak je održan veličanstven skup na kom je prisustvovalo preko hiljadu i po građana, a to je dodatno uzdrmalo šabačke naprednjake. Nijedan građanin nije došao zato što je na to bio primoran ili ucenjen. Na taj skup došli su hrabre Šapčanke i Šapčani koji žele normaln život, bez ponižavanja, ucena i straha od moćnika. Kada se u hladnoj, zimskoj noći preko hiljadu i po građana Šapca javno eksponira zahtevajući pravdu, onda je to garancija da ćemo zajedno pobediti nasilje, kriminal i korupciju, obuzdati divljanje cena, vratiti ljudima pravo na zdravlje. Šapčani su u ponedeljak dokazali da je normalan život u Srbiji moguć“ zaključio je Zelenović.

BONUS VIDEO Nebojša Zelenović: Mora sve da bude pošteno ili nema promene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar