Nebojša Zelenović Protest Srbija protiv nasilja Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na lokalnim izborima u decembru, listu Šabac protiv nasilja predvodi Nebojša Zelenović, koji je i kandidat za gradonačelnika Šapca. Osim što predvodi listu Šabac protiv nasilja, Zelenović je i kandidat za poslanika na listi Srbija protiv nasilja.

Pored parlamentarnih, 17. decembra biće održani i lokalni izbori u Šapcu. Pre 3 godine Srpska napredna stranka je došla na vlast u ovom mačvanskom gradu posle mnogobrojnih izbornih krađa i malverzacija, tako je i poslednji slobodan grad u Srbiji pao u ruke naprednjaka.

Lista Šabac protiv nasilja okupila je mnogobrojne ugledne ljude iz Šapca, koji su imali prilike da učestvuju u razvoju grada do 2020. godine, ali i nove, mlade ljude, koji su spremni da se bore za svoj grad. Na listi se nalazi još jedan gradonačelnik Šapca, Miloš Milošević koji je tu funkciju obavljao do 2014. godine.

„Razvoj Šapca je stao 2020. godine. Tri godine su građani imali prilku da vide nesposobnost SNS vlasti da vodi naš grad. Za sve ovo vreme nije urađen nijedan veći projekat u gradu. Nisu rešili problem saobraćaja, zagađenja, ali su zato u stanju da kradu. Em su nesposobni, em kradu”, izjavio je Zelenović, kandidat za gradonačelnika Šapca.

Tokom prethodnog mandata Nebojše Zelenovića na čelu grada, Šabac je proglašen u top 10 gradova budućnosti prestižnog Fajnenšl tajmsa. Na mestu gradske deponija nikao je park, obezbeđen je najjeftiniji gradski prevoz koji ide na gas, stvorena najveća industrijska zona, pokrenut prvi prečistač voda koji je u funkciji, strani investitori su otvarali pogone bez dinara subvencija. Jedna od važnih tekovina koju je SNS vlast ukinula je i da je uvedena direktna demokratija na nivou mesnih zajednica gde su građani imali mogućnost da odlučuju o trošenju novca od poreza na imovinu.

„Od kako su nesposobni ljudi, ogrezli u kriminalnu i korupciji preuzeli upravljanje gradom, nijedan započeti projekat nije završen. Dovešćemo investitore koji će ponuditi daleko bolje plaćena radna mesta od postojećih. Rešićemo problem parkiranja i organizovati javni prevoz kao u najurađenijim evropskim gradovima. Zajedno sa građanima rešavaćemo problem zagađenja. Imamo plan da unapredimo zdravstvenu zaštitu. Zato na ovim izborima Šapčani i Šabac će još jednom predvoditi borbu za normalan život u Šapcu i zajedno ćemo se izboriti za Srbiju bez nasilja i Šabac bez nasilja. Već smo jednom pokazali da možemo i znamo kako da stvorimo normalan život u našem gradu i zato sam siguran da će Šapčani ponovo izabrati tu normalnost”, zaključio je Zelenović.

BONUS VIDEO: Zelenović – Formiraćemo novu Vladu koja će omogućiti normalan život

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar