Nebojša Zelenović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da će posle Nove godine predstavnici Evropskog parlamenta doći u Srbiju u mnogo širem sastavu, pojačani izaslanicima svih poslaničkih grupa, te da opozicija mora da bude spremna za te razgovore i da nastupi zajednički.

U razgovoru za Danas Zelenović je, pre svega, govorio o sastanku dela opozicije sa predstavnicima RTS i načelnom dogovoru da se na javnom servisu obezbede termini za kritičko mišljenje.

„Ja nisam bio uključen u te razgovore. Smatram da ljudi koji zastupaju različite politike, a istinska su opozicija ovom režimu koji je porušio ustavni poredak i zarobio sve naše institucije, treba zajedno da učestvuju u borbi za fer i poštene izbore“, rekao je Zelenović.

Lider Zajedno za Srbiju Nebojša, međutim, smatra da istinska opozicija treba zajedno, kroz dobar razgovor, da dođe do zajedničkih predloga.

„Nema još puno vremena. Verujem da će posle Nove godine doći predstavnici iz Evropskog parlamenta u mnogo širem sastavu, pojačani predstavnicima svih poslaničkih grupa u EP, što je već samo po sebi dobar znak. Mi za te razgovore treba da budemo spremni i da nastupimo zajednički“, istakao je Zelenović.

Da podsetimo, generalni sekretar SDS Konstantin Samofalov, predsednik Nove stranke Aris Movsesijan i lider DSS Miloš Jovanović prisustvovali su prošle nedelje sastanku sa čelnicima Radio televizije Srbije, na kojem im je obećano da će javni servis u svojoj programskoj šemi naći mesta i za pripadnike opozicije u informativnom programu, ali i u debatnim emisijama. RTS je ovom prilikom tražio izvesno vreme, da ove odluke primeni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar