Foto: Amir Hamzagic/ATAImages.

Srbija treba da kaže šta hoće, umesto da se i dalje bori sa gubitničkim koprcanjem, odgovarajući na pitanje šta sve neće. Naša zemlja treba da izađe sa svojom vizijom Zapadnog Balkana u 21. veku, izjavio je danas koopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović.

Kako je naveo, sva otvorena, vitalna, pitanja regiona treba rešavati istovremeno, a interes naše zemlje je da, kako je naveo koopredsednik stranke Zajedno, bude postignut sporazum o zajedničkoj odbrambenoj politici, koja bi bila potpuno harmonizovana sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

„Na toj osnovi treba izgraditi Ekonomsku zajednicu Zapadnog Balkana, koja bi imala jasan plan za sticanje punopravnog članstva u Evropskoj uniji, sa preciznim rokovima“, naveo je koopredsednik stranke Zajedno u pisanoj izjavi.

Kako je Zelenović istakao naša zemlja treba da traži održavanje međunarodne konferencije, na kojoj bi učestvovali pored nas i sve entiteti sa Zapadnog Balkana, EU, zemlje Kvinte i Hrvatska.

„Na temelju principa nemenjanja linija razgraničenja moguće je stvoriti jedinstven ekonomski prostor, koji bi svakom od dvadesetak milona građana stvorio dobru životnu perspektivu, omogućio priključenje novoj tehnološkoj revoluciji. Ovo je put da prestane iseljavanja ljudi i započne vraćanje onih koji su otišli’’, izjavio je koopredsednik stranke Zajedno.

„Kada se u ovom svetlu traže odgovori na sva važna pitanja moguće je doći do rešenja gde bi svi bili dobitnici, a niko u regionu ne bi bio gubitnik“, zaključio je Zelenović.

***

BONUS VIDEO – Miloš Bešić: EU ne zanima ko je na vlasti, samo da se problem Kosova reši

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar