Nebojša Zelenović Protest Srbija protiv nasilja Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kandidat za narodnog poslanika koalicije „Srbija protiv nasilja“ Nebojša Zelenović izjavio je da predstavnici vlasti u ovoj kampanji sve više govore o petom i šestom oktobru, ocenjujući da to znači da se vlast plaši "onoga što simboliše 6. oktobar".

„Plaše se zato što znaju da su krivi i da su doveli do toga da narod ne može da sastavi kraj sa krajem, da nemamo institucije, da nema pravde za običnog čoveka. Sve grabe i otimaju i zato je vreme da se jednom uspostavi pravda da bi moglo da se živi normalno“, rekao je Zelenović, koji je kopredsednik stranke Zajedno.

On dodaje da će nova vlast doneti Zakon o lustraciji i Zakon o tužilaštvu i tužilačkoj policiji i obezbediti primenu Zakona o poreklu imovine.

„Pa da vidimo ko se i kako bogatio na račun naroda i ko je koristio svoje pozicije moći za sprečavanje rada institucija, a pre svega tužilaštva i sudova“, kaže Zelenović.

Pročitajte još

„Kriminalci predvode kolone koje idu na miting SNS-a, prete i prebijaju ljude koji kritikuju vlast ili koji neće da se sagnu pred njihovim investitorima, kupuju glasove i to nude kao budućnost omladini. Vreme je da vidimo šta je Novak Nedić radio sa mutavima, belivucima, rošavima i da li mu je to naredio Vučić ili ne. I da vidimo da li je Radojičić išao u Banjsku po svojoj ili po predsednikovoj pameti. A, bogami da se utvrdi i kako Đuka vršlja po sudovima i šta je sve Hrkalovićka počinila. I da Srbija sazna ko je naredio da se gaji marihuana u Jovanjici i čije su kuće izgrađene i garaže popunjene od tog novca“, izjavio je kopredsednik stranke Zajedno.

On veruje da će kada se stane na put toj „organizovanoj otimačini, koja se zove i korupcija“ – biti novca i za one projekte i infrastrukturne radove koji znače normalan život u 21. veku.

„Biće novca i za zdravstvo i za školstvo, za subvencije poljoprivredi, za rešavanje zagađenosti vazduha i vode, za kanalizaciju, za efikasnije grejanje, za plate i penzije – sve to je oteto građanima kroz kriminal i korupciju i zato SNS strepi od pravde kakvu simboliše 6. oktobar“, zaključio je Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare