Sabac protest Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović na protestu u Šapcu Foto:N1

Ispred policijske stanice u Šapcu u toku je drugi protest građana protiv policije. Prisutan je i lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, koji je okupljenim građanima poručio da je policija danas napustila građane i ostavila ih na milost i nemilost kriminalcima. Takođe, Zelenović je pozvao celokupnu opoziciju i sve organizacije na protest sutra u 18 sati ispred Skupštine Srbije.

„U Šapcu se večeras brani sloboda. Sutra u 18 časova u Beogradu ispred Skupštine veliki građanski protest za slobodu! Pozivamo celokupnu opoziciju i sve organizacije na protest. Na protest pozivaju AKCIJA – Otvorena građanska platforma, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd. Srbija neće biti kolonija“ napisao je Zelenović na svom Fejsbuk profilu.

Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju, pozvao je sve okupljene da dođu na sutrašnji veliki protest ispred Skupštine Srbij u 18 časova.

„Da se izborimo sa ovim zlom i nepravdom i to će krenuti odavde iz slobodnog Šapca“, rekao je Zelenović.

On je naveo kako ih je na današnjoj blokadi u tom gradu napustila policija i „prepustila na nemilost kriminalcima“.

„Bili smo danas svi zajedno na mostu, videli smo šta se desilo. Mirno smo protestovali i tražili pravo da se pitamo za važne stvari u Srbiji“, rekao je Zelenović i dodao da su građani okupili i u drugim gradovima u Srbiji.

Policija je dozvolila i pustila nas na nemilost kriminalcima, navodi Zelenović.

„Kriminalcima koji su uzeli palice i čekiće, seli za bager da nas pregaze samo zato što su kasnili na svoj miting u Areni. Šta je ovo? Da li je ovo država? Da li su ovo institucije“, upitao je Zelenović.

Tražimo pravdu i podnećemo naše zahteve da se privedu pravi kriminalci, a da se puste mirni građani, poručio je Zelenović.

U Šapcu je i aktivista pokreta „Ne davimo Beograd“ Dobrica Veselinović koji je izjavio da je ispred policijske stanice u Šapcu počeo protest građana protiv policije.

Veselinović je na svom Fejsbuk profilu napisao da su građani izašli da protestuju, jer su na protestu koji je održan popodne uhapšena dvojica traktorista.

„Dvoje traktorista koji su blokirali most su privedeni, a niko od huligana koji su tukli ljude palicama i čekićima nije uhapšen“, napisao je on.

BONUS VIDEO: Vulin kod Sava Centra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram