Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić zapretio je danas uvođenjem prinudne uprave u Šapcu, ukoliko Gradska izborna komisija bude odbijala da ponovi izbore u tom gradu na 27 biračkih mesta. Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i predsednik ZZS, navodi za Nova.rs da jedva čeka da se ponove izbori koje su “naprednjaci u Šapcu pokrali”.

Lokalni izbori održani su pre skoro dva meseca, a prema odluci Upravnog suda u Šapcu će, zbog neregularnosti, biti ponovljeni na 27 biračkih mesta.

Do ponavljanja izbora još nije došlo, zbog uvođenja vanredne situacije u tom gradu, a Darko Glišić danas je u intervjuu za „Politiku“ rekao da „odlazeći gradonačelnik Šapca ne može da se rastane sa foteljom„.

„Ukoliko budu odbijali da ponove izbore na ovih 27 (biračkih) mesta, ne isključujem mogućnost prinudne uprave. Malim diktatorima iz Šapca neće biti dozvoljeno da se igraju narodnom voljom“, rekao je Glišić, a prenosi Beta.

Foto:Nemanja Jovanović

Upitan da prokomentariše navode predsednika IO SNS, Nebojša Zelenović kaže da jedva čeka da se ponove izbori, „koje su naprednjaci u Šapcu pokrali“.

„To znači da smo pobedili zarazu u našem gradu , a to je najvažnija stvar. Tome sam potpuno posvećen. Gradska vlast u Šapcu radi u skladu sa Ustavom i zakonom. Kada se završe izbori biće konstituisan novi parlament“, navodi on za Nova.rs.

On ističe da su naprednjaci angažovali više od 300 kriminalaca, koji su neposredno kupovali glasove i vršili pritisak na građane u Šapcu, i dodaje da su podneli krivične prijave protiv više od 50 lica, a da tužilaštvo nedeljama ćuti.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Današnja Glišićeva izjava je jedna od nebrojenih manipulacija i laži koje naprednjaci iznose. Borba protiv laži je taman toliko teška kao i borba protiv zaraze. Ali pobedićemo i jedno i drugo. Vučić je rekao da smo izmislili zarazu u Šapcu, da bismo kao bajagi odložili ponavljanje izbora. Sram ga bilo! Onda naprednjaci horski poslednjih nedelja obmanjuju javnost tvrdeći da je vanrednu situaciju trebalo da uvedemo ranije. Svakoga dana ispisuju istoriju beščašća u ovoj zemlji“, kaže Zelenović.

On dodaje da su zarazu razbuktali izbori, kao i da je Vučić „žrtvovao živote i zdravlje ljudi da bi isterao svoj politički plan“.

„Prikrivali su brojeve umrlih i zaraženih sve vreme. Ali sve će to doći na svoje mesto i svako će odgovarati za svoja nepočinstva, kada se izborimo za normalan život u Srbiji“, navodi gradonačelnik Šapca.

Podsećamo, Upravni sud u Novom Sadu delimično je usvojio žalbu Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu na odluku Gradske izborne komisije o ponavljanju lokalnih izbora, te će oni, umesto na svih 100, biti ponovljeni na 27 biračkih mesta.

Gradska izborna komisija u Šapcu donela je odluku da se ponovni lokalnih izbora na 27 biračkih mesta održe u roku od sedam dana od dana od ukidanja vanredne situacije u ovom gradu.

Komentari

Svi komentari (29)