Nebojša Zelenović
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nebojša Zelenović, lider Zajedno za Srbiju (ZZS), potpisaće sutra sporazum o saradnji sa Zoranom Vuletićem, predsednikom Građanskog demokratskog foruma (GDF). Upitan da li će u svetlu novih okolnosti doći do dugo najavljivljivanog ujedinjenja sa Demokratskom strankom, Zelenović za Nova.rs kaže da su demokrate njegov partner i da očekuje će u okviru te stranke biti vođena debata o predlogu koji je on nedavno izneo.

Lider ZZS nedavno je predložio ujedinjenje građanske opozicije oko tri tačke – novi ljudi u središtu politike, okretanje Zapadu i uključivanje u rešavanje kosovskog pitanja. Sa tim se među prvima složio GDF, a sutra će razgovori Zelenovića i Vuletića biti konkretizovani potpisivanjem sporazuma o saradnji.

„Mi smo kao stranka bili deo svakog integrativnog procesa. U međuvremenu smo postavili temelje u vidu tri tačke. Vlada veliko interesovanje za takvom politikom i razgovaramo sa svim organizacijama koje su spremne da je podrže. GDF je jedna takva organizacija“, navodi Zelenović za naš portal i dodaje da će te dve stranke sarađivati i da to neće biti ujedinjenje.

Upitan šta će se desiti sa dugo najavljivanim ujedinjenjem ZZS i DS, on kaže da je DS partner njegove stranke,  da su procesi započeti i da je optimista po tom pitanju.

„Pošto su oni velika stranka, očekujem da se kod njih vodim debata o predlogu koji sam izneo. Videćemo kakvi će biti ti stavovi“, navodi Zelenović.

Dragana Rakić, zamenica predsednika DS-a, ranije je za Nova.rs rekla će o Zelenovićeve tri tačke biti diskutovano na sednici Predsedništva demokrata, te da će zauzeti stav oko toga da li pristup koji on predlaže može biti svrsishodan u zadatim okolnostima.

„Podržavamo svaki smislen pokušaj da se opozicija ujedini. Integracija opozicije oko zajedničkih ciljeva koji su u interesu građana jeste prioritetan proces za DS“, izjavila je Rakić za Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar