Foto: N1

Lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da su on i predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac precizirali korake koji treba da se obave oko ujedinjena u DS, dodajući da su sve obavili i da ih sad ih samo epidemiološka situacija sprečava da se ta stvar završi i formalizuje konačno.

„Mi verujemo da je DS sa novima ljudima i novim odgovorima ono što je potrebno i da je upravo to snaga koja okuplja milion i dvesta hiljada ljudi. Čitava ideja o ujednjenju u DS je bila da se u odredjenim koracima entiteti drugih političkih stranaka gase i da ostaje samo DS“, rekao je Zelenović za današnje izdanje Danasa.

Na pitanje kako gleda na kritike predsednika Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića da Lutovac sabotira proces ujedinjenja, Zelenović je odgovorio da se time nije bavio, niti zna o čemu se tu radi.

Kako je rekao, u ovom trenutku fokusiran je na borbu protiv korone i sve drugo ga nije mnogo interesovalo.

„Ne mora niko da ispadne iz procesa, postoje neki principi i oko principa se dogovara. Kao što smo mi uradili može i SDS ako se dogovori sa DS i apelujem da to urade“, naveo je Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare