Foto:ATA; parlament.gov.rs; ngbakery.com, privatna arhiva

Advokatski tim stranke "Zajedno za Srbiju" Nebojše Zelenovića i otvorene građanske platforme "Akcija" identifikovao je 12 osoba koje su na protestu u Šapcu prošle subote ( 27. novembra) bagerom, palicama i čekićem napali demonstrante. Među njima su između ostalog funkcioneri SNS "bagerista" Nebojša Stojićević Jarin, bivši poslanik Aleksandar Peranović, pomoćnik gardonačelnika Šapca Vladimir Mićić.

Krivične prijave podnete su protiv svih onih koji su napali građane u subotu na šabačkom mostu. Na tom spisku je 12 lica po imenu i prezimenu i više NN lica.

Među onima za koje je utvrđen identitet su: Nebojša Stojićević Jarin, Aleksandar Peranović, Vladimir Mičić, Đorđe Todorović Burgos, Čedomir Srnić, Dušan Prokić, Ivan Đapanović, Branko Andrić Kinez, Nikola Čačić, Jovica Karajlović, Ivan Karajlović, Mladen Nerandžić.

Lider „Zajedno za Srbiju“ Neboša Zelenović u izjavi za Novu kaže da je identifikaciju radio njihov advokatski tim.

Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:FoNet/Milica Vučković

„Oni su to radili. Mi ih sve inače znamo, viđamo ih po gradu. Među njima je recimo i Burgos, kriminalac i šef batinaša. Ne znam da li su oni članovi stranke, ali je jasno da rade za njih. Naprednjaci su ih angažovali i oni  im izdaju komande“, navodi Zelenović.

Na spisku onih protiv kojih je podneta krivična prijava i koje je advokatski tim ZZS identifikovao kao nasilinike je Nebojša Stojićević Jarin. Njega je javnost Srbije upoznala kao čoveka koji je bagerom krenuo na građane koji su protestovali na mostu u Šapcu.

Dušan Prokić, je bio na istom tom bageru sa kapuljačom na glavi i maskom na licu. On je pokušao da spreči građane da zaustave bager.

Dragan Milovanović Crni Foto:privatna arhiva

Krivična prijava podignuta je i protiv aktuelnog direktora šabačke filijale PIO Fonda Aleksandra Peranovića, inače bivšeg poslanika Srpske napredne stranke. Iako je nosio sivu kapuljaču, identifikovan je i pomoćnik gradonačelnika Šapca Vladimir Mićić.

Ostali protiv kojih su podnete krivične prijave, prema rečima Nebojše Zelenovića, su kriminalci, batinaši, nasilnici koje su angažovali funkcioneri Srpske napredne stranke i koji su sve radili po njihovim naredbama.

Podsetimo, tokom protesta u subotu 27. novembra na mostu u Šapcu na okupljene građane bagerom je krenuo Nebojša Stojićević Jarin. Ovaj aktivista Srpske napredne stranke je vozio bager a pored njega je bio Dušan Prokić.

Iza bagera išla je grupa nasilnika sa motkama. Nakon što je bager zaustavljen oni su napali građane. Jedan od njih je na ljude krenuo čekićem. za sve to vreme policije nije bilo na mostu. Ona se povukla neposredno pre napada na okupljene građane.

Iako je sve dokumentovano video zapisima, a nasilnici identifikovani MUP je umesto batinaša i vozača bagera, uhapsio Dragana Milovanovića Crnog.

Pošto Nebojša Stojićević nije hteo da zaustavi bager, Milovanović se popeo na mašinu i fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da sa bagerom uđu u okupljenu masu.

Bonus video: Incident sa bagerom u Šapcu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare