Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Naš stav o slučaju Rio Tinto je jasan, projekat tog rudnika na toj poziciji je jednostavno opasan po život, izjavio je za Istinomer osnivač Otvorene građanske platforme "Akcija“, Nebojša Zelenović.

U intervjuu za podkast „U mikrofon“, Zelenović je objasnio da je stav njegove grupacije o spornoj investiciji formiran na osnovu onoga „što je rekao Biološki fakultet“. Kako je objasnio,“to je za nas problem zaštite životne sredine i ja to ne vidim kao politički problem, osim što vidim da neki pokušavaju da na tome izgrade svoju političku poziciju“.

Bivši gradonačelnik Šapca negira da je Rio Tinto bio tema sastanka opozicionih lidera s američkim izaslanikom Metjuom Palmerom, kojem je i on prisustvovao. Zelenović smatra i da nema potrebe za referendumom o Rio Tintu, jer „nema tu više šta da se glasa“ kada nadležna institucija kaže da projekat nije dobar.

Povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će o problemu Kosova razgovarati i sa vanparlamentarnom opozicijom, on je izrazio spremnost na razgovor, ali je rezervisan prema iskrenosti Vučićevih namera.

Podseća, pri tome, da je više puta rekao da je spreman da o toj stvari razgovara i sa „crnim đavolom“, ako treba.

Kako je predočio, „važno je da se zna da mi to već dugo vremena tražimo i ta informacija koja je stigla od presednika bi mogla da bude dobar put da se sedne i razgovara o Kosovu“.

„Iskren da budem, nemam naročito poverenje u sve to, ne bi bilo prvi put da se nešto priča, a da se ne desi“, zaključio je Zelenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar