Komentarišući najnovije događaje unutar Demokratske stranke, predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović za Nova.rs ističe da je reč o otimanju te političke organizacije od njenih legitimnih predstavnika, te da je za to odgovoran predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema rečima Zelenovića, prethodnog dana se ništa nije promenilo u Demokratskoj stranci, osim što je određena grupa pokušala nelegalno da preuzme tu partiju.

“Desio se pokušaj otimanja i suština je u tome da Vučić to radi. Kao što otima izbore, tako sad otima i stranke. Sutra će isto tako da nam otima i kuće i stanove. Mi se moramo tome suprotstaviti”, naveo je Zelenović.

Pročitajte još...

On dodaje da je Lutovac odlično postupio kad je odlučio da se sastanke sa delom članstva sa kojim se nalazi u sukobu.

“Koliko znam, njima je ponuđeno da se organizuju fer i pošteni izbori i da se sve uradi onako kako treba. Meni je to bio dobar signal, jer niko ne može da ima nešto protiv poštenih izbora u Demokratskoj stranci. Prema informacijama koje ja imam, to što se tamo dogodilo nije po zakonu. A ja to ne mogu da podržim, jer se protiv takvih stvari sve vreme borim”, naveo je Zelenović.

Podsetimo, Branislav Lečić pobedio je prethodne večeri na izborima u Demokratskoj stranci (DS), na kojima je bio jedini kandidat, a koje rukovodstvo stranke ne priznaje. Zbog toga su čelni ljudi DS uputili dopis Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako bi sprečila eventualno registrovanje partijske frakcije koja je organizovala izbore za predsednika DS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare