Foto: Printscreen, Nataša Zečević

Nakon šest i po godina na čelu tehničke škole “23. maj “ u Pančevu smenjena je direktorka Nataša Zečević, a ona je u jutarnjem programu “Probudi se” rekla da nije pristala da ne bude slobodna i da je sve politički motivisano.

„Dobila sam rešenje o razrešenju od ministra, a kao razlog je navedeno nešto ne potpuno logično. Pomoćnika dirketora sam imenovala iz redova nezaposlenih, 50 odsto, iako je Zorica zaposlena drugih 50 odsto kao stručni saradnik. Ni meni nije jasno kako je neko 50 odsto zaposlen, a 50 nezaposlen“, navela je Zečević.

Ona je rekla da to nije stvarni razlog za njenu smenu, da već godinu i po dana ima razne inspekcije, anonimne prijave.

„Prvih pet godina nisam imala nijedan inspekcijski nadzor, niti prijave učenika i roditelja. Poslednjih godinu i po dana stigao je veći broj anonimnih prijava. Nisu bile mnogo smislene“, izjavila je Zečević.

Ona je navela da je pre godinu i po dana ušla u Stranke slobode i pravde i da tada počinju prijave.

„Sve je isključivo politički motivisano. Nije to pitanje da li ću ja biti direktor ili ne. Pitanje kako će škola reagovati. Verujem da ćemo uložiti žalbu, a šta će se dalje dešavati. Nastavnik sam matematike, vratiću se u odeljenje“, rekla je Zečević.

Prema pisanju medija, postoji krivična prijava protiv nje koju je podnela budžetska inspeckija, te da je jedan dnevni list imao zvanične dokumente.

„Da nije bilo Kurira ne bih znala da postoji prijava. Postupak još nije pokrenut. Policija je prikupljala neke informacije. Verujem da država ima još neke institucije, pa da pustimo institucije da rade“, navela je Zečević i rekla da ima podršku kolega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare