Dragan Đilas Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Odlazeći ministar prosvete Mladen Šarčević danas je obrazovnom sistemu Srbije zadao još jedan udarac time što je doneo odluku da smeni Natašu Zečević sa mesta direktorke Tehničke škole "23. maj" u Pančevu, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

„Nataša Zečević je izabrana na mesto direktorke te škole 2014, a reizabrana 2018. godine. Imala je nepodeljenu podršku nastavnika i roditelja. Šta se promenilo za ove dve godine pa da bude smenjena? Ništa“, rekao je Đilas.

On je dodao da Zečević i dalje ima podršku kolega i roditelja i maksimalne ocene za svoj rad.

„Ali je u međuvremenu prihvatila da vodi odbor za obrazovanje, kao i pančevački odbor Stranke slobode i pravde. A to se ne oprašta. Kao što se slobodno iznošenje mišljenja i odbijanje davanje podrške SNS-u nije oprostilo ni direktorkama škola u Blacu i Šapcu, kao ni prosvetarima u Beloj Crkvi i Kuršumliji“, rekao je predsednik SSP.

Đilas je ocenio da je smena Zečević još jedan primer koji pokazuje kako bahata vlast gazi interese nastavnika i dece, smenjuje iskusnog pedagoga, sa namerom da tim mestom namiri partijsku vojsku.

„Cenu ovakvih bezumnih odluka platiće na žalost đaci i njihovi roditelji“, zaključio je Đilas.