Vladimir Pajić, Mila Popović, Dobrica Veselinović, Miloš Pavlović, Filip Tatalović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Šefovi odborničkih grupa Ujedinjeni, Moramo, Demokratske i Narodne stranke u Skupštini grada Beograda postigli su večeras dogovor da podnesu zahtev za sazivanje hitne sednice na kojoj će se raspravljati o smeni aktuelnog gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Miloš Pavlović, šef odborničke grupe Narodne stranke, rekao je za portal Nova.rs da su predstavnici opozicije na sastanku zaključili da je „zrelo“ za smenu Aleksandra Šapića.

„Ova odluka svakako mora da bude prvo potvrđena na stranačkim organima svih stranaka koje su imale predstavnike na sastanku, a onda ćemo se dogovoriti kada ćemo i na koji način zahtevati da se zakaže sednica na kojoj bi se raspravljalo o Šapićevoj smeni“, rekao je Pavlović.

Sastanku su prisustvovali Stranka slobode i pravde, Narodna i Demokratska stranka, Ne davimo Beograd – Moramo. Dok se, kako kaže Pavlović, Dveri i Zavetnici nisu odazvali pozivu, a Marko Sarić iz Novog DSS-a otkazao je dolazak neposredno pred početak sastanka.

Razlog za smenu Šapića je to što je mimo zakona legalizovao nadograđeni deo stana na Bežanijskoj kosi.

Vladimir Pajić, Mila Popović, Dobrica Veselinović, Miloš Pavlović i Filip Tatalović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kako su predstavnici opozicije ranije rekli za novine „Nova“ neprihvatljivo je da gradonačelnik Beograda na ovakav način trguje uticajem i zloupotrebljava položaj.

Da bi se razgovarao o Šapićevoj smeni procedura je takva da im je potrebno 38 odborničkih glasova da bi se uopšte predao zahtev predsedniku Skupštine grada. On zatim ima rok od pet dana da zakaže sednicu, koja bi trebalo da se održi u roku od 15 dana.

Današnjem sastanku prisustvovali su odbornici Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke i Ne davimo Beograd i Moramo.

BONUS VIDEO – Hoće li nelegalna gradnja srušiti Šapića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar