Boško Obradović i Milica Đurđević Foto: Nova.rs

Stranke Zavetnici i Dveri večeras su potpisale koalicioni sporazum, kojim je predviđen zajednički nastup na izborima koji će biti održani 17. decembra.

Zajednička lista tih stranaka nosiće naziv „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da je činom potpisivanja tog sporazuma ozvaničena višegodišnja saradnja tih stranaka.

„Na prethodnim izborima, naše dve političke stranke su nastupile odvojeno. Ovim činom, mi smo pokazali odgovornost prema izazovima sa kojima se suočavaju zemlja i narod, pokazali smo slogu, sabornost i jedinstvo“, kazala je ona.

„Nacionalno okupljanje“ je tim činom, prema njenim rečima, postalo i deo političke ponude na predstojećim izborima.

„Kao ozbiljna politička platforma, pružamo integritet i pouzdanje da ćemo dosledno zastupati i braniti sve one principe oko kojih smo se sabrali“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Pozvala je sve građane Srbije da, bez obzira na ideološku pripadnost, „pronađu svoje mesto u nacionalnom okupljanju“.

„Nacionalno okupljanje će afirmisati suverenističku politiku, nacionalno odgovornu, državotvornu, politiku koja će odbaciti sve one zahteve koji se danas nalaze pred našom zemljom i koja će zadobiti poverenje ljudi kojima je dosta ucena iz Brisela“, navela je predsednica Zavetnika.

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da koalicioni sporazum za predstojeće izbore predstavlja „trenutak radosti“ za sve koji su želeli da vide ukrupnjavanje i ujedinjavanje patriotskih i državotvornih opozicionih snaga na srpskoj političkoj sceni.

Ocenio je da tim okupljanjem svi oni koji su za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, koji brinu za Republiku Srpsku, Srbe u regionu, koji žele da Srbija izađe iz „briselskog ćorsokaka“, kojima je stalo do ekološkog patriotizma i svi kojima je stalo do očuvanja porodice i tradicionalnih vrednosti, sada imaju za koga da glasaju.

„Mi ih pozivamo da nam daju podršku da u budućem sazivu skupštine Srbije i u budućoj vlasti na svim nivoima zastupamo upravo ove vrednosti i upravo ovaj program“, kazao je Obradović.

BONUS VIDEO – Ko sapliće desnicu? Da li ima još uvek prostora za njihovu saradnju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare