Milan Blagojević Namenska

Preduzeće Milan Blagojević - Namenska iz Lučana zatvara se na dve nedelje zbog sveukupne situacije sa koronavirusom, rečeno je portalu Nova.rs u toj kompaniji. Odluku o zatvaranju doneo je gereneralni direktor Radoš Milovanović, koji je bio u kontaktu sa zaraženim i koji se nalazi u kućnoj izolaciji, na koju je bio primoran. U izolaciji se nalazi još 11 zaposlenih, koji su, kako nam je rečeno, imali neke simptome virusa ili su bili na putu.

„Na osnovu odluke generalnog direktora, a zbog sveukupne situacije vezane za virus kovid-19, preduzeće Milan Blagojević – Namenska neće raditi od 30. marta do 13. aprila ove godine“, navela je za naš portal Milka Jovanović Božić, portparolka Namenske.

Na pitanje zašto je doneta takva odluka, ona je odgovorila:

„Nemamo obolelih i želimo tako da ostane“.

U Lučanima dve osobe zaražene, 101 u izolaciji

Štab za vanredne situacije saopštio je danas da su u Lučanima dve osobe obolele od koronavirsua, a 101 se nalazi se u izolaciji. Oba obolela su u stabilnom stanju, a leče se u Zdravstvenom centru Kragujevac i u bolnici u Čačku.

Prethodnih dana u toj fabrici zbog epidemije koronavirusom važio je poseban režim rada i od ukupno 1.340 zaposlenih na posao je dolazilo nešto više od 800 radnika. Božićeva je za Nova.rs ranije danas navela da je u samoizolaciji zaključno sa današnjim danom bilo 12 zaposlenih.

„Oni su nam javili da imaju simptome, da kašlju, da im nije dobro… Neki od njih bili su i na putu“, rekla je portparolka Namenske iz Lučana i dodala da su u fabrici primenjivane sve mere zaštite u borbi protiv koronavirusa.

Radoš Milovanović
Foto:N1

Međutim, među onima koji nisu poštovali oštre mere države bio je generalni direktor Namenske Radoš Milovanović, koji ne samo što je pripadao grupi starijih sugrađana kojima je zabranjen izlazak iz kuće, već je bio u kontaktu sa osobom za koju je utvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Reč je o vlasniku jedne firme i lokalnom funkcioneru SNS-a koji je trenutno u bolnici u Kragujevcu i nalazi se na respiratorima. Uprkos tome, direktor Namenske je do juče svakodnevno odlazio na posao.

Kako se spekuliše, Milovanović je uz asistenciju pripadnika policije, koji su došli u fabriku, pre dva dana prinudno odveden u svoj stan, gde mu je određen boravak u kućnoj izolaciji, ali je on to u izjavi za naš portal to demantovao. Direktor Namenske je rekao da mu je telefonski saopšteno iz kriznog štaba da mora da ide u izolaciju.

„Do kad ću biti u kućnoj izolaciji, ne znam. Nisam dobio nikakav papir“, rekao je Milovanović.

Kako saznaje Nova.rs, od direktora Namenske iz Lučana je i ranije traženo da bude u izolaciji, ali je on to odbijao. Pravdao se da kao generalni direktor ima veliku odgovornost, da se sa zaraženim funkcionerom video na nekoliko sekundi, da je ispitan kod lekara“, te da ima dozvolu da ide na posao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram