Foto: printscreen/ ministarstvo odbrane

Zoran Pantelić, vlasnik firme "Panekspres" i lokalni funkcioner SNS, zaražen je koronavirusom i nalazi se u bolnici u Kragujevcu. Prema saznanjima Nova.rs, sa njim u kontaktu je bio i Radoš Milovanović, višedecenijski direktor firme Milan Blagojević - Namenska, koji nije u izolaciji i uprkos tome što je stariji od 65 godina svakodnevno ide na posao.

Među 384 zaražene osobe virusom covid-19 je i Zoran Pantelić, nekadašnji član Opštinskog veća Lučani i lokalni funkcioner SNS, a široj javnosti poznatiji kao vlasnik firme koja je, kako je preneo NIN, prevozila oružje fabrike GIM do niškog aerodroma. Da je on oboleo od koronavirusa za portal Nova.rs potvrdio je njegov sin Milan Pantelić.

„Tačno je. Moj otac se trenutno nalazi na lečenju u Kragujevcu. On je stavljen na respirator i u stabilnom je stanju“, kaže Pantelić.

On navodi da su članovi njihove porodice u samoizolaciji, ali da još nisu testirani.

„Očekujemo da nas pozovu na testiranje. Sve sa kojima je moj otac bio u kontaktu obavestili smo da ima koronavirus“, dodaje Pantelić.

Prema saznanjima Nova.rs, sa Zoranom Pantelićem nekoliko puta se sastao i Radoš Milovanović, direktor fabrike MB Namenska iz Lučana. Kako navodi naš izvor, njemu je policija naložila da ide u samoizolaciju, ali je on to odbio.

Milovanović, međutim, kaže da je „svega nekoliko sekundi bio preko puta Pantelića“ i da je testiran.

„Lekari su mi rekli da je sve u redu. Ispitan sam“, navodi on za naš portal.

Milovanović inače ima 75 godina i uprkos merama Vlade, koje predviđaju zabranu izlaska za starije od 65 godina, on svakodnevno odlazi u fabriku, u kojoj je zaposleno više od hiljadu ljudi. Na pitanje zašto to radi, on kaže da se „ostavimo njegovih godina“ i da ima veliku odgovornost.

„Ja sam generalni direktor. Znate li šta to znači? Imam veliku odgovornost. Moram da radim. Ostavite se mojih godina. Dobio sam dozvolu da idem na posao“, kaže Milovanović za naš portal.

Zanimljivo je da dvoje ministara u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić zbog godina starosti ne idu na sednice Vlade niti u kabinet, već posao obavljaju i koordinaraju od kuće.

Protiv direktora Namenske i još dvojice rukovodilaca fabrike u toku je sudski postupak. Oni su optuženi da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, 14. juna 2017. godine, kada se u fabrici dogodila eksplozije baruta u kojoj su poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.