Foto: printscreen/ ministarstvo odbrane

Radošu Milovanoviću, direktoru fabrike Milan Blagojević - Namenska, naloženo je da bude u kućnoj izolaciji, nakon što je danima, uprkos kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom i godinama starosti, odlazio u fabriku u kojoj je zaposleno više do 1.000 ljudi. Milovanović za Nova.rs navodi da sada radi od kuće.

“Zvali su me iz kriznog štaba i naložili mi da budem u kućnoj izolaciji. Do kad, ne znam. Nisu mi dali nikakav papir”, kaže on za naš portal.

Na pitanje da li je tačno da je policija juče bila u fabrici i odvela ga kući, kako se spekuliše, direktor Namenske to negira.

„Nije me policija vodila kući. Samo su me zvali telefonom, a tako me sada i proveravaju“, odgovara on.

Portal Nova.rs juče je objavio da Radoš Milovanović ide svakodnevno na posao, iako ima 75 godina i, vodeći se merama Vlade, njemu je zabranjen izlazak iz kuće. Prema našim saznanjima, on je u više navrata bio u kontaktu sa Zoranom Pantelićem, lokalnim funkcionerom SNS i vlasnikom firme Panekspres, a koji je zaražen koronavirusom.

Kako je naveo izvor Nova.rs, od direktora Namenske iz Lučana je i ranije traženo da bude u izolaciji, ali je on to odbio. Milovanović je juče za naš portal rekao da se sa Pantelićem video na nekoliko sekundi, kao i da je „ispitan kod lekara“, „testiran“, te da ima dozvolu da ide na posao.

„Videli smo se pre oko dve nedelje“, rekao nam je danas direktor Namenske.

Da je Zoran Pantelić zaražen koronavirusom, potvrdio je juče za Nova.rs njegov sin Milan Pantelić. On je rekao da je njegov otac na respiratorima u bolnici u Kragujevcu i da je u stabilnom stanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram