Skupština Srbije Aleksandar Vučić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Treća posebna sednica Skupštine Srbije na kojoj će se predstaviti izveštaj o pregovorima sa Prištinom održaće se u četvrtak u 10 sati.

Sednicu je zakazao Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije.

Podsećamo, Vlada Srbije je danas da zakaže posebnu sednicu na kojoj će se poslanicima obratiti predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Na toj sednici će biti razmatran i izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama u Prištini, počev od 1. septembra prošle godine do 15. januara.

Ovaj zahtev ušao je u skupštinsku proceduru.

U izveštaju koji se odnosi na period od 15. septembra do 15. januara ne pominje se francusko-nemački predlog o Kosovu, ali se očekuje da će o tome govoriti predsednik Aleksandar Vučić.

Podsećamo, Vučić je ranije izjavio da će pozvati predstavnike poslaničkih klubova na razgovor o francusko-nemačkom predlogu o Kosovu i zahtevima koje je „velika petorka“ iznela pred Srbiju. On je naveo da mu je rečeno da ukoliko Srbija ne prihvati taj plan da će biti prekinut pregovarački proces sa EU i povučene investicije.

Pojedini opozicionari izjavili su da sa Vučićem mogu samo da razgovaraju u Skupštini, nakon čega je predsednik Srbije izjavio da je spreman da dođe u parlament i odgovori na sva pitanja poslanika.

BONUS VIDEO EU parlamentarci u Skupštini zvanično o radu parlamenta, nezvanično o sporazumu sa Kosovom