Zajedno za Srbiju: Tužilaštvo da ispita izjave Bakareca

Podeli:
Nebojša Zelenović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojše Zelenovića je tražila da tužilaštvo zbog današnje "beskrupulozne" izjave poslanika Nebojše Bakareca odmah ispita da li postoji plan za likvidaciju nekadašnjeg direktora Bezbednostno infomrativne agencije (BIA) Saše Vukadinovića i predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

Pročitajte još...

„Tužilaštvo mora da ispita koga to Bakarec poziva da eliminiše Vukadinovića i Đilasa“, saopštila je ZZS i podsetila da je, posle „više javnih napada političara i medijske hajke, počinjeno ubistvo Olivera Ivanovića“.

Кako je ZZS podsetila, Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta izglasao je zahtev vlastima Srbije da se iskoreni govor mržnje u Skupštini i da se kazne oni koji vrše verbalno nasilje nad političkim protivnicima i neistomišljenicima.

„U Srbiji imamo posla s opasnim ljudima i neophodno je da se što bolje pripremimo za borbu za izborne uslove. S druge strane, ponavljamo da slobodni građani Srbije treba da izaberu predstavnike za političku borbu protiv loše vlasti. Potrebni su nam prethodni izbori“, saopštila je ZZS.

Takom današnjeg skupštinskog zasedanja, Bakarec je rekao da „šta je to drugo nego kovanje zavere, sastanak bivšeg šefa BIA Saše Vukadinovića u Trstu s tajkunom Draganom Đilasom i njegovim političkim direktorom Vukom Vučurovićem i Jadrankom Drinić“.

„Inače zamislite da se bivši šef (ruske službe bezbednosti) FSB-a sastaje s (opozicionarom Aleksejem) Navaljnim. Znate kako se dešava u Rusiji, pa to se rešava tako što te više nema, jer to se ne radi“, rekao je Bakarec i dodao da je opisao deo „mafijaškog klana Belivuk“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar