Foto: SSP/Jovan Marković

Stranka slobode i pravde (SSP) uputila je danas otvoreno pismo predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću u kojem navodi da je parlament, uz njegovu saglasnost, postao mesto sa kojeg se vodi kampanja mržnje, usmerena na nezavisne novinare, umetnike i političke neistomišljenike. Ova reakcija je usledila nakon što je poslanik SNS Nebojša Bakarec javno za skupštinskom govornicom praktično pozvao na likvidaciju bivšeg šefa BIA Sašu Vukadinovića i Dragana Đilasa.

Skupština Republike Srbije uz Vašu saglasnost postala je mesto sa koga se vodi kampanja mržnje usmerena na nezavisne novinara, umetnike i sve političke neistomišljenike…

„Poslanik Bakarec je danas otišao i korak dalje tako što je pozvao na likvidaciju Saše Vukadinovića, bivšeg sefa BIA, Vuka Vučurevića, političkog direktora SSP i Dragana Đilasa, predsednika SSP i to samo zato što su zajedno pili kafu“, saopštio je SSP.

Podseća se da je poslanik Bakarec rekao „da bi u Rusiji susret bivšeg šefa FSB-a sa Navaljnim završio nestankom ovog opozicionog lidera“.

„Dakle, poslanik Bakarec je u samo jednoj svojoj diskusiju uspeo da ugrozi bezbednost i živote političkih nestomišljenika ovog nestručnog, bahatog i kriminalizovanog režima i da napravi diplomatski skandal tvrdnjom da u našoj prijateljskoj zemlji ljudi nestaju. A vi ste gospodine Dačiću ćutali, poslanika Bakareca niste ni prekinuli ni opomenuli. Tom ćutnjom ste pokazali da se slažete sa svim što je poslanik Bakarec govorio, pa ste i sami poslali akter diplomatskog skandala i poziva na uklanjanje političkih protivnika, čime ste ugrozili i dijalog pod pokroviteljstvom EU koji treba da vrati državu koju ste zajedno sa Vučićem oteli narodu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar