Pretnje i novo maltretiranje aktivistima ZAJEDNO u Novom Sadu Foto:Privatna arhiva

Profesor Radivoje Jovović, predsednik novosadskog odbora Zajedno, i aktivisti Mladen Cvjetić i Isidora Čeleketić javili su se večeras u policijsku stanicu. Čeleketić je puštena da izađe ispred stanice, dok su Cvjetić i Jovović zadržani, saopštila je ova politička organizacija.

Stranka Zajedno je navela da je danas njihovim članovima stranke u Novom Sadu, upućen nalog da se hitno jave u policijsku stanicu Novi Sad radi ispitivanja.

„Prilikom uručenja poziva, u prisustvu dva policajaca u uniformama bio je i nepoznati čovek u civilu, a kome su se policajci obraćali kao nadređenom. On je insistirao da sa Radetom porazgovara u ‘četri oka i da neke stvari njih dvojica razreše’, za njega postoji osnovana sumnja da je hteo da izvrši nezakonite radnje nad profesorom Radivojem Jovovićem. Povlačio ga je u ugao sobe rukama“, navela je stranka Zajedno.

Oni dodaju i da policija odbija da „im dostavi ime ovog ‘službenika'“.

Pretnje i novo maltretiranje aktivistima ZAJEDNO u Novom Sadu Foto:Privatna arhiva

„Trenutno se Jovović i Cvjetić nalaze u policiji, kao građani radi prikupljanja informacija, a ne kao okrivljena i osuđena lica. U tom smislu apelujemo na policiju da izvršavaju svoje obaveze u skladu sa zakonom. Bez upotrebe sile i pretnje“, poručuju iz Zajedno.

****

BONUS VIDEO – Aktivisti stranke Zajedno iz Novog Sada pušteni da se brane sa slobode

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar