Koalicija NADA Milos Jovanovic
Miloš Jovanović Foto:FoNet/Božana Pavlica

Kandidat za predsednika Srpske koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da Srbi nisu krivi za ratove u Bosni, i da je za njega Ratko Mladić heroj, a ne zločinac, ističe se u saopštenju ove koalicije.

Jovanović je gostujući na Euronews televiziji rekao da u Srebrenici nije počinjen genocid, te da za njega Mladić nije zločinac.

„U Srebrenici nije počinjen genocid i to kažem kao pravnik. Presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu je politička presuda i ne mogu da shvatim da postoje ljudi koji su Srbi, a prihvataju laž o genocidu“, kazao je on u gostovanju.

Jovanović smatra da nije realno da iz redova opozicije postoji samo jedan kandidat za predsednika jer se stranke razlikuju po brojnim pitanjima.

„Za ne mali broj opozicionara je ono što se dogodilo u Srebrenici genocid, što je za mene neprihvatljivo. Za neke EU nema alternativu, za neke je NATO prihvatljiva opcija. To je sve ono čemu se mi protivimo, i mi smo za neke potpuno druge vrednosti“, naveo je Jovanović.

Istakao je i da ne bi bilo moguće da podrži Mariniku Tepić kao predsedničkog kandidata kada ona „smatra da je u Srebrenici počinjen genocid. Ili obrnuto, da ona podrži mene koji smatram sve suprotno od nje po suštinskim pitanjima“.

Govoreći o aktuelnoj vlasti kazao je da mnoge stvari kritikuje jer SNS „često vlada kabadahijski, nema nimalo sluha za demokratske procese i ima vrlo elastično shvatanje poštovanja zakona“. Ipak, ističe da pojedine stvari ne osporava.

„S druge strane ne mogu da kritikujem nešto što mislim da je dobro. Ne mogu da kritikujem Zakon o ćirilici, ne mogu da kritikujem jačanje vojske, to su dobre i strateške stvari“, ocenio je kandidat za predsednika Srpske koalicije NADA.

U saopštenju za medije navodi se da koaliciju NADA, koju čine POKS i DSS, spaja ideja da se može biti i patriota i demokrata, te da se mogu poštovati i nacionalni intersi i pravna država.

„Kao i ideja da se u nekom trenutku, u dogledno vreme na referendumu postavi pitanje građanima o tipu državnog uređenja i oblika vladavine, da li Republika ili obnova Kraljevine Srbije“, zaključio je Jovanović.

Bonus video: Gosti Boban Stojanovič i Miloš Jovanović 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar