Foto: Nova.rs

Sa hotela "Ambasador" u Nišu već uveliko traje skidanje džinovskog plakata sa likom predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića koji je izazvao lavinu reakcija u javnosti. Kako se vidi na fotografijama do kojig je došao naš portal, za samo dva sata skinut je dobar deo džinovskog posetar sa likom Vučića.

Za samo dva sata bez „pola glave“ i tela, tako se može sumirati brzina skidanja lika Aleksandra Vučića sa poznatog niškog hotela.

Za ovaj posao privatna kompanija je angažovala alpiniste iz Kragujevca, koji su krenuli da skidaju plakat koji je postavljen još 9. decembra.

Na plakatu je prvo pisalo „Dobro došli predsedniče“, a potom je sredinom marta taj natpis promenjen predizbornim sloganom „Mir, stabilnost, Vučić“.

Vlasnik hotela „Ambasador“ Ivan Spasić je za lokalne medije rekao da postoji mogućnost da ubrzo neki drugi plakat bude postavljen, ali da to neće odmah biti urađeno.

Spasić je, nakon što je u decembru zalepljen Vučićev plakat rekao da je to učinjeno na inicijativu hotelijera i privrednika, a u znak zahvalnosti za to što je predsednik učinio za hotelijere i privrednike tokom pandemije.

Foto: Nova.rs

U lepljenju postera učestvovao je veći broj alpinista i radnici „Parking servisa“, a specijalna dizalica je samo zbog toga dopremljena iz Beograda.

Niko do danas nije saopštio koliko je koštala izrada i postavljanje postera, ali su procene da je cena bila oko 19.500 evra, odnosno 2,3 miliona dinara, jer ima oko 650 kvadrata.

Postavljanje plakata izazvalo je „rat“ na internetu – s jedne strane oni koji se protive posteru a s druge botovi naprednjaka.

U jednom trenutku ocena hotela pala je na 1,6, a potencijalni gosti mogli su da pročitaju da su „prozori prljavi“, da ih u sobi s prozora „gleda neki čudan čika“, da se „bludniči u kuhinji“, te da su sendviči grozni… Poštovaocima „lika“ s postera zatim je naloženo da „poprave stvar“, pa su krenuli u kontranapad pozitivnim recenzijama, te podigli ocenu hotela na 2,1.

Foto: Nova.rs

Gugl je konačno zaustavio ovaj obračun tako što je izbrisao sve recenzije novijeg datuma i sada se mogu videti samo one date od pre dva ili više meseca, a ocena niškog hotela je vraćena na 4,8.

Za samo par dana broj recenzija hotela premašio je 13.000, ali je nakon „restartovanja“, ta brojka vraćena na svega 350.

Inače, Aleksandar Vučić je prilikom posete Nišu u decembru, nakon sastanka sa predsednicima opština Nišavskog okruga, odgovarao na pitanja novinara da li je video poster na hotelu koji je postavljen i da li je odseo u tom hotelu.

Foto: Nova.rs

„Nisam video taj poster, nisam ni prošao pored hotela Ambasador. Zahvalan sam bilo kome ko je nešto pristojno napisao o meni. Niti sam to tražio, niti ću ikada to tražiti“, rekao je tom prilikom Vučić.

***

BONUS VIDEO –  Vučić počeo da priča basne, Kesić savetuje: Vratite se na bajke 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare