Ukupno 15 minuta trajala je sednica Privremenog organa Grada Beograda na kojoj je usvojeno 176 tačaka dnevnog reda. Doskorašnji gradonačelnik Aleksandar Šapić brzo je čitao tačke dnevnog reda, bez ikakvog obrazloženja ili eventualne diskusije. Predstavnici opozicije nisu mogli da dobiju čak ni šifru za internet, kako bi pročitali materijale koje su dobili u digitalnom formatu.

U ponedeljak popodne članovi Privremenog organa Grada Beograda dobili su dnevni red sa 176 tačaka. Materijal im je poslat 24 sata pre održavanja sednice i to na više od tri gigabajta memorije. Da se to pročita i protumači potrebna je, kako kažu članovi ovog tela iz opozicije, čitav tim ljudi i nekoliko dana.

Taj posao je na ovoj sednici Privremenog organa pao na dva predstavnika opozicije – Vladimira Obradovića i Dobricu Veselinovića.

Ni ova sednica nije protekla bez neprijatnih situacija.

Ovog puta nije bilo otimanja telefona, ali predsedavajući Aleksandar Šapić najpre nije hteo da obezbedi pristup internetu za članove ovog tela.

Dobrica Veselinović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Nama je materijal stigao u digitalnom formatu putem mejla, ali nismo mogli da mu pristupimo jer nisu hteli da nam daju šifru za WiFi. Rekli su nemamo šifru, nemamo je i na tome je sve ostalo. Mi smo se pobunili i rekli da ne možemo tako da radimo, ali niko nije mario za to“, kaže jedan od predstavnika opozicije koji je prisustovao sednici.

Prema informacijama našeg portala, sednica je trajala ukupno 15 minuta, a na raspravu je potrošeno ukupno nula minuta.

„Šapić je samo čitao tačke dnevnog reda, čak nije predloge. Samo je čitao brojeve ispred tačaka dnevnog reda i govorio idemo dalje, idemo dalje. Nismo ni minut vremena posvetili raspravi oko privatnih vrtića što je tema koja veoma zanima javnost“, objašnjava sagovornik Nove.

Foto: TANJUG/ BEOINFO

Inače, na ovoj sednici je doneta odluka o naknadi troškova boravka dece u predškolskim ustanovama po novoj ekonomskoj ceni u punom iznosu od 33.000 dinara, bez obzira na broj izostanaka deteta.

Članovi Privremenog organa doneli su i odluku da „Beogradska arena” postane javno preduzeće, a doneto je i više odluka o izradi planova detaljne regulacije od značaja za Grad Beograd.

Telefoni bili zabranjeni, Šapić nije hteo da se rukuje sa opozicijom

Da su sednice Privremenog organa neretko neprijatne potvrđuje i prvo zasedanje održano krajem oktobra. Članovima ovog organa zatraženo je svoje mobilne telefone odlože u kutiju, kako ih ne bi koristili tokom sastanka. Iako su članovi iz redova opozicije bili iznenađeni, oni su ispoštovali ovu molbu.

Bivši gradonačelnik se na ovoj sednici nije ni pozdravio sa kolegama iz opozicije, a nije želeo ni da se fotografiše s njima.

Iako je praksa da makar na početku sednici prisustvuju i predstavnici medija, to im nije bilo dozvoljeno.

Osim toga, kako je objavio odbornik Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović, u poslovniku je promenjen član koji se tiče javnosti rada, tako da je dodato da je rad privremenog organa dostupan javnosti kroz saopštenja.

BONUS VIDEO: Šapić o subvencijama za privatne vrtiće 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar