Foto:E-Stock/Dušan Milenković/Vesna Lalić/Goran Srdanov/Nova.rs

Advokat Svetozar Vujačić, koji je inače zaposlen kao savetnik ministra policije Aleksandra Vulina, napao je danas potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, navodeći kako ne isključuje mogućnost da ona optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića za silovanje.

„Marinika Tepić je poznata po tome što svaki dan podnosi krivične prijave i njena ciljna grupa su Andrej i Aleksandar Vučić. Po njoj Andrej ima lance pekara, hotela i poseduje sve u Vojvodini. Zato ja ne isključujem mogućnost da će Marinika Tepić prijaviti Andreja Vučića da ju je silovao. Ne da bi to dokazala, već da bi rušila ugled tog čoveka. Ona je nepredvidiva, izmisliće i kontakt“, rekao je on, ističući da je „ozbiljan“ kad to govori.

Pročitajte još...

Na njegov komentar reagovala je Tepić u saopštenju koje je danas objavila Stranka slobode i pravde, gde navodi da je u kampanji odbrane pretpostavke nevinosti Mike Aleksića, a relativizujući javno njegove žrtve silovanja, advokat Svetozar Vujačić jutros “na Vučićevoj Televiziji Pink optužio i potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić svojom pomenutom izjavom.

“Ovim relativizovanjem seksualnog nasilja nad više polaznica Aleksićeve privatne škole koje već danima potresa Srbiju, ovim insinuacijama o lažnim prijavljivanjima kada su i maloletne devojke smogle snage da konačno počnu da prijavljuju seksualno zlostavljanje, gosti i urednici Vučićevog megafona sa nacionalnom frekvencijom besprizorno su izvređali ne samo sve žene žrtve zlostavljanja i Mariniku Tepić takođe kao ženu, već i sve ljude koji traže pravdu u ovoj državi i žele da prijave krivična dela”, navedeno je u saopštenju.

Kasnije se ovim povodom na društvenoj mreži Tviter oglasio i lider SSP Dragan Đilas, koji je poručio da članove REM-a i UNS-a treba da bude sramota što ćute na ovakve stvari.

„Sram da vas bude sve u studiju i sve koji vam daju mogućnost da na nacionalnoj frekvenciji ovako govorite o silovanju, da vređate Mariniku, ali i sve žene, sve žrtve tako strašnog zločina. Sram da bude i članove REM-a i UNS i sve koji na ovakve stvari ćute i okreću glavu“, napisao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar