Marinika Tepić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Stranka slobode i pravde optužila je televiziju Pink da relativizuje žrtve silovanja učitelja glume Miroslava Mike Aleksića te da su osim žrtava zlostavljanja izvređali i potpredsednicu SSP Mariniku Tepić.

Ova stranka saopštila je da je u kampanji odbrane pretpostavke nevinosti Mike Aleksića, a relativizujući javno njegove žrtve silovanja, advokat Svetozar Vujačić jutros „na Vučićevoj Televiziji Pink optužio i potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić izjavom: „Ja ovo sad pričam ozbiljno. Ja ne isključujem mogućnost da će i Marinika Tepić prijaviti Andreja Vučića da je silovao“. Uz dodatno mizerno sufliranje tzv. novinara Sarape „nemojte da joj dajete ideju“.

„Ovim relativizovanjem seksualnog nasilja nad više polaznica Aleksićeve privatne škole koje već danima potresa Srbiju, ovim insinuacijama o lažnim prijavljivanjima kada su i maloletne devojke smogle snage da konačno počnu da prijavljuju seksualno zlostavljanje, gosti i urednici Vučićevog megafona sa nacionalnom frekvencijom besprizorno su izvređali ne samo sve žene žrtve zlostavljanja i Mariniku Tepić takođe kao ženu, već i sve ljude koji traže pravdu u ovoj državi i žele da prijave krivična dela“, navedeno je u saopštenju.

SSP u saopštenju navodi da od REM-a zahteva sankcionisanje Televizije Pink zbog manipulisanja ljudskom patnjom, izrugivanja žrtvama seksualnog nasilja i širenja mržnje prema ženama, naročito opozicionim političarkama kao što je Marinika Tepić, samo zato što raskrinkava sva nepočinstva pravog poslodavca Televizije Pink – bratije Vučić.

Marinika Tepić je upozorila ovu televiziju da ne vređa žrtve silovanja.

„Znam da vas ništa nije sramota, ali ne vređajte žrtve silovanja. Za bratiju ne brinite, ne podnosim lažne prijave kao Vučićev potpredsednik Miloš Vučević „protiv“ Aleksandra i Andreja da bi ih spasio iz optužnice „Jovanjica“ za proizvodnje droga. Imaju oni dovoljno nedela da se celo pravosuđe njima bavi godinama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar