Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / JOVO MAMULA / an

"Urednik NIN-a je iskoristio sinoćnje pojavljivanje u nekoj od političkih emisija da napadne mene, što je normalno, da napadne druge redakcije, što nije normalno ali jeste očekivano jer osim sebe i još par redakcija koje dele istu uzbudljivu mržnju prema Vučiću, i ne smatra novinarima, ali i da oteža borbu države sa koronavirusom, što nije normalno i nije očekivano", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je reagovao nakon emisije „Utisak nedelje“, i izjava glavnog urednika nedeljnika NIN Milana Ćulibrka u njoj, preneo je N1.

„Ćulibrk je slagao da država kupuje novine koje deli pacijentima na Sajmu. Redakcije koje su pomogle svojoj zemlji i obolelim od korone sad treba da objašnjavaju da nisu naplatili ništa, da imaju troškove a ne zaradu, i umesto zahvalnosti dobijaju optužbe i sumnjičenja“ naveo je Vulin u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je zahvalio svima koji su „pomogli državi Srbiji da ublaži teške dane borbe sa virusom“.

„Hvala Informeru, Kuriru, Večernjim novostima, Politici, Srpskom telegrafu, Alo dnevnim novinama, časopisima Ekspres, Kosmopolitan Srbija, ‘National Geographic Srbija’, Sensa, ‘Men’s Health’, ‘Lepa&Srećna’, Gloria, ‘Story’, ‘Hello magazin’, Lepota i zdravlje. Spisak donatora među kojima su i pomenute novine i časopisi objavljen je na sajtu Ministarstva odbrane 2. aprila ove godine, a gospodin Ćulibrk će imati prilike da im se svima izvini na sudu“, poručio je Vulin.

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk podelu 100 evra svakom punoletnom građaninu Srbije posle ukidanja vanrednog stanja nazvao je gostujući u emisiji Utisak nedelje ironično „najboljoma merom“ koju je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je podsetio da je vlada kojom predsedava Ana Brnabić u decembru uzela 12 milijardi dinara iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i dala Putevima Srbije i to mesec dana pred pandemiju koronavirusa.

„Koliko je novca vanredno bez rebalasna budžeta, internim preraspodelama od Ministarstva zdravlja otišlo Vulinu da bi on kupovao Alo, Kurir, Srpski telegraf, Informer i delio po Sajmu“, upitao je Ćulibrk.

To je ono što mene najviše brine i nervira u ovoj situaciju kada treba da se vodi računa, da se zaštite životi ljudi, zaključio je Ćilibrk.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Tagovi