Aleksandar Vulin Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ JOVO MAMULA

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je da ne zna odakle evropskoj poslanici Tanji Fajon pravo da određuje ko je opozicija u Srbiji i ko koga zastupa, ali da zna da takvo mešanje u unutrašnje političke prilike jedne suverene zemlje nije dobronamerno.

Na izjavu evropske poslanice Tanje Fajon da „srpski parlament ne predstavlja šire srpskog društvo“, Vulin kaže da bi evropski poslanici, što se manje pitaju u svojim zemljama, želeli da se više pitaju u Srbiji.

„Ne znam odakle gospođi Fajon pravo da određuje ko je opozicija u Srbiji i ko koga zastupa, ali znam da takvo mešanje u unutrašnje političke prilike jedne suverene zemle nije dobronamerno. Još manje je dobronamerno potcenjivački govoriti o preko 50 posto građana Srbije izašlih na izbore, a ćutati o manje od 30 procenata izašlih u Sloveniji kada je ona birana u evropski parlament“, izjavio je on. Kako je saopšteno, Vulin je ocenio da ostaje nejasno da li je razlog ljutnje Tanje Fajon na Srbiju broj izašlih birača na izbore ili njihov izbor.

Foto: N1

„Da li su srpski glasači za gospođu Fajon manje vredni, pa ma koliko da su brojniji, ne mogu da se porede sa glasačima iz Evropske Unije?“, zapitao se on. Dodao je kako ostaje nejasno sa koliko izašlih birača u Srbiji bi Fajon bila zadovoljna i da li je razlog njene ljutnje na Srbiju broj birača ili njihov izbor.

Vulin je ocenio da „što više o Srbiji bude govorila Tanja Fajon, to će biti manje EU pristalica u Srbiji“.

„Moram da čestitam gospođi Fajon, birači u Šapcu su poslušali njen apel i svojim glasovima omogućili da pobedi demokratija. Verujem da je i ona podelila radost Šapčana zbog pobede liste Aleksandar Vučić “ Za našu decu“, navodi se u njegovoj izjavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare