Vladimir Gajić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Advokat Vladimir Gajić rekao je večeras u "Utisku nedelje" da ima utisak da ministar policije Aleksandar Vulin nije znao za akciju hapšenja Veljka Belivuka, vođe navijačke grupe "Principi" i još 20 osoba i da je za nju je saznao kada je ona objavljena.

„Vidimo da ministar ne zna ni kako se oni zovu, ni kako se prezivaju, a to je zbog toga što je verovatno saznao za ovu akciju tek kada ju je objavilo Specijalno tužilaštvo“, napomenuo je Gajić.

Prema njegovim rečima, u jednoj ovakvoj akciji Vulin ne može da prođe bezbednosnu proveru, zato što je on na neki način umešan u slučaj Jovanjica.

„On se brani tako što ga je predsednik postavio na mesto šefa policije. Čovek koji je kontaminiran predmetom Jovanjice je sada ministar policije koji treba da nadgleda rad policije u tim predmetima. Kao što je ranije ministar policije Nebojša Stefanović sada prebačen na mesto ministra odbrane, a Ministarstvo odbrane direktno učestvuje u postupku protiv Aleksandra Obradović, preko tužilaštva“, istakao je Gajić.

Znači, njih dvojica koji su svaki za sebe direktno ili indirektno umešani u te slučajeve i sada su postavljeni na mesta odakle se ti postupci kontrolišu.

Ovu akciju koja se dogodila pre neki dan Gajić vidi kao amputaciju i to objašnjava tako da kriminalni režim u kome ne postoji linija razdvajanja između mafije i vlasti, amputira jedan svoj organ koji je u toj meri zatrovan da može da otruje ceo organizam i to je razlog tog postupka.

Gajić je ukazao i da smo specijalnog tužioca Mladena Nenadića sada prvi put videli nakon toliko godina od kada je postavljen na tu funkciju i to objašnjava time da Vulin nije znao za akciju hapšenja Belivuka i da predsednik ipak ne može da kontroliše baš sve.

Vladimir Gajić Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Postoje stvari koje prevazilaze našu zemlju u borbi protiv kriminala, imamo situaciju da se vozač Koluvije koji je optužen u Jovanjici 2 branio sa slobode, ali je sada u akciji DEA ponovo uhapšen ne zbog marihuane, nego zbog heroina i u tom kontestu treba posmatrati ovaj slučaj“, rekao je Gajić.

On je dodao da iz izjava Vulina zadnjih dva, tri dana, vidi da on ometa istragu, isto kao i predsednik Vučić koji se u sve ove velike slučajeve meša, a Krušik, Jovanjica, prisluškivanje i hapšenje Belivuka je jedan predmet.

„Imamo problem da je kriminal kao virus zarazio pre svega bezbednosne strukture, policiju, a onda i tužilaštvo i sud, i taj virus ne može da se otkloni nikakvom vakcinom, tu je neophodna hirurgija“, naglasio je Gajić.

On je dodao da je Vučić sigurno znao za hapšenje Veljka Belivuka poznatog kao Velja Nevolja, jer je zainteresovan za taj postupak, ali tako da taj predmet bude pod kontrolom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare