Aleksandar Vulin Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da njegove poruke nisu antievropske, već da su antievropske poruke u kojima se od Srbije traži da odustane od gonjenja ratnih zločinaca, prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Rusiji, saopštio je MUP.

Na taj način Vulin je reagovao na ocenu izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika da Vulin šalje poruke protiv Evropske unije tokom zvanične posete Moskvi.

„Ne znam šta Bilčik vidi u mojoj poseti Moskvi, ali znam da ništa nije video u poseti ministra Mađarske Sijarta, premijera Austrije Nehamera, a da još manje vidi i čuje razgovore predsednika Makrona sa predsednikom Putinom“, naveo je Vulin.

On je ocenio da je „licemerje dijagnoza Bilčikovog selektivnog vida“ i istakao da u Moskvi govori i misli isto što govori i misli i u Beogradu i u Briselu.

„Od prava da branim svoja uverenja i istinu o Srbiji, ali i Srbima i srpskom svetu, neću odustati, bez obzira na političku i ličnu cenu koju plaćam i koju ću platiti“, naglasio je Vulin.

Dodao je da Rusija nije od Srbije tražila ni da prizna lažnu državu Kosovo, ni da se odrekne Republike Srpske, a ni da Srbija bilo kome uvede sankcije i da njene sukobe prihvati kao svoje, što se za Evropsku uniju „teško može reći“.

BONUS VIDEO: U čije ime govori Vulin?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare