Suzana Vasiljevic
Suzana Vasiljević Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević nazvala je danas video poruku lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koji se žalio da mu maltretiraju decu, "jeftinim političkim performansom - pokloni se i počni".

Ona je, u gostovanju na televiziji Prva, rekla da Đilas u poslednjih nekoliko dana Aleksandra Vučića naziva ludakom i psihopatom, a njegovi saradnici upućuju i direktne pretnje predsedniku Srbije, a nije se zapitao kako to utiče na Vučićevu decu.

Zašto bi njegova (Đilasova) deca bila zaštićenija od dece predsednika Vučića koja to trpe, zapitala je Vasiljević i dodala da Đilasovi „opskurni portali“ na dnevnom nivou objavljuju najgore uvrede na račun Vučića i njegove
porodice.

Pročitajte još:

Vasiljević je rekla da, koliko je čula, razglas sa koga su upućivane pogrdne poruke Đilasu nije bio ispod njegovih prozora nego, koliko je čula, na krovu neke zgrade u blizini. Ona je zamolila sve medije u Srbiji da ne diraju ničiju decu, jer ona nisu kriva zbog onog što im roditelji rade.

Vasiljević je, govoreći o medijima, rekla da su se, u ratu onih opozicionih protiv vlasti ili provladinih protiv opozicije, lekari našli na udaru, oni krivi ni dužni i od njih se traži da se izjasne da li su za ili protiv vlasti.

Zašto dovoditi ljude u situaciju da se izjašnjavaju politički. Novinari su dolazili da im postavljaju politička pitanja, naglasila je ona.

Odgovarajući na pitanje o zamerkama ambasadora Evropske unije, Vasiljević je konstatovala da oni Srbiji zameraju „tabloidizaciju“, a zaboravljaju da tabloidi nisu nastali u Srbiji, nego su „uvezeni“ sa Zapada.

Ona je, komentrarišući proteste građana u 20:05 uveče, kao i „bakljade“ pristalica vlasti, naglasila da te proteste nije uvela vladajuća stranka, nego opozicija, pa su oni koji podržavaju vlast uzvratili.

Vasiljević nije konkretno odgovorila na pitanje zašto je pristalicama vlasti dozvoljeno da u vreme policijskog časa nesmetano organizuju „bakljade“ i puštaju uvredljive poruke sa razglasa, rekavši samo da je Vučić pozvao sve da poštuju zabranu kretanja.

Ona je opoziciji poručila da prestanu da „maltretiraju ljude“ koji su zatvoreni više od šest nedelja i da im „ne igraju po živcima“ lupanjem u šerpe, što čine njihove pristalice.

Imaćete izbornu kampanju, pa onda izađite na ulice, lupajte i šetajte, rekla je Vasiljević.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare