Aleksandar Vučić, Skupština Srbije
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o potpisivanju Briselskog sporazuma s Prištinom 2013. godine, da je znao da Zajednica srpskih opština (ZSO) neće biti formirana, "jer to (prištinskoj strani) nije bio ni plan".

Tokom završne reči na sednici Skupštine Srbije o Kosovu, Vučić je rekao da je Priština „igrala“ oko Biselskog sporazuma zbog dve tačke na koje Srbija nije pristala: prijem Kosova u UN i uvodjenje regionalne policije na Severu Kosova, koju bi većinom činili Albanci.

Vučić je naveo da je on „grešnik“, u poredjenju sa svojim političkim protivnicima, za koje je kazao da su „bezgrešni“, a „najmanje grešni kada su u pitanju pare u njihovim džepovima“.

„U užarenoj atmosferi, imao sam dovoljno hrabrosti da odem medju ljude (na Kosovu) koji su mi psovali majku, oca i decu, i govorili da sam izdajnik, i da im kažem: ‘Sačekajte da vidite kako će Albanci da beže od Briselskog sporazuma!’ „, kazao je Vučić.

Dodao je da bio u pravu, „ne zato što je pametniji“, već zato što je „dobro razumeo medjunarodne okolnosti i pritiske“ i shvatio da se Priština „igra“.

Vučić je naveo da je Briselski sporazum medjutim omogućio Srbiji da se razvija i da ekonomski napreduje.

On je poručio da u pregovorima s Prišinom „nema pravde i principa“, a preostaje da se vidi „šta može da se uradi za narod i zemlju, a onda gotovo po svaku cenu da čuvamo mir i stabilnost“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare