Ratko Dmitrović Foto: Printscreen/TvPink

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović reagovao je na vest da je srpski ambasador u Crnoj Gori Vladimir Božović proteran iz ove zemlje i rekao da će Srbija biti okrivljena za to što se danas dogodilo.

„Crna Gora proterala ambasadora Srbije u toj zemlji, Vladimira Božovića. Zna se šta sledi nakon ovoga. A komentari u Regionu, i drugosrbijanskom Beogradu, biće svedeni na konstataciju da je Srbija kriva za ovo što se dogodilo i za ono što sledi. Zapamtite šta sam napisao“, objavio je Dmitrović na Tviteru.

Da podsetimo, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

„Juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar