Aleksandar Vučić na televiziji Prva Foto:Screenshot/TV Prva

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije večeras je gostujući na Prvoj televiziji upitan da prokomentariše krivičnu prijavu koju je protiv njega podneo predsednik Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović zbog "nuđenja mita" od 100 evra mladima, rekao da su "mladi ljudi zaslužili našu podršku".

„100 evra je jedan simboličan gest pažnje i ja sam ponosan na naše mere i radujem se njihovim krivičnim prijavama i tužbama“ kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ako mislite da možete nekoga da kupite za 100 evra, onda to mnogo više govori o vama.

Mladi su zaslužili našu podršku i to je, kako kaže, neki znak pažnje tokom korona pandemije jer su mladi izgubili dve godine i ovo to je način da „pokažemo zahvalnost za njihovu trpeljivost i strpljenje“ .

„Ovo su dobili ljudi, ovo nisam uzeo ja za sebe, valjda da sam uzimao za sebe onda ne bi podnosili krivične prijave“, rekao je Vučić.

Dramaturškinja Biljana Srbljanović smatra da je mera od 100 evra populizam, a ne nešto protivzakonito, i da ako mladi promene mišljenje za koga će da glasaju za 100 evra „onda smo džaba krečili“.

Prema mišljenju Vučića, 100 evra nije populistička mera već rezultat dobrih ekonomskih pokazatelja, ali i ulaganje u potrošnju, jer se tako donosi „efekat psihološkog optimizma“, a da su jednokratne pomoći penzionerima davane i prethodnih godina.

Vučić je nedavno u jednoj emisiji najavio da će mladi od 16 do 30 godina dobiti dodatnih 100 evra od države krajem maja ili početkom juna, ističući da to nema veze sa izborima.

Podsetimo, Veselinović je naveo da je Vučić i do sada preko Srpske napredne stranke (SNS) „delio pakete i paštete i šećera i ulja“, ali da nije direktno učestvovao u izvršenju krivičnog dela.

On je rekao da je to što je Vučić obećao 100 evra mladima „školski primer“ krivičnog dela za koje je predviđena kazna zatvora do tri godine.

***

BONUS VIDEO: Najava novine NOVA za 12. i 13. februar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare