Vučić uplašen zbog Obradovićeve pretnje šamarom: Tužio ga i traži 200 hiljada

Politika 05. nov. 202114:40 > 14:40
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević/Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tužio je lidera Dveri Boška Obradovića zbog, kako se navodi, uvreda koje iznosi u javnosti na njegov račun. Između ostalog, pravni zastupnik šefa srpske države istakao je da je Obradović ugrozio i njegov fizički integritet porukom da će mu prvom prilikom udariti šamar. Za sve navedeno, Vučić zahteva da mu Obradović isplati 200 hiljada dinara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tužio je lidera Dveri Boška Obradovića zbog toga što je, kako se navodi, u svojim javnim nastupima često iznosio uvredljive i neistinite navode o njemu, čime mu je, kako se ističe, narušio ugled. Uz ugled, advokat predsednika Srbije ističe da je Obradović u svojim nastupima ugrozio i fizički integritet Vučića, zbog pretnje da će mu udariti šamar kad se sretnu. Zbog navedenog, pravni tim šefa srpske države traži 200 hiljada dinara nadoknade.

Kako je došlo do tužbe

Kako je objašnjeno našem portalu, Vučić je podneo protivtužbu protiv Obradovića, nakon što je predsednik Dveri pokrenuo postupak protiv njega zbog izjava da je “fašista i lopov”.

Pročitajte još...

U uvodu protivtužbe protiv Obradovića, ističe se da sasvim sigurno Vučić uživa veći ugled u društvu o predsednika Dveri.

Vučić je Obradovića tužio zbog izjave da je štitio ubijenog vođu navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi i da isto čini i sa kontroverznim biznismenom s Kosova, Milanom Radoičićem.

Aleksandar Vučić Foto.TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Kao razlog protivtužbe navodi se Obradovićeva izjava da je Vučić “lažovčina, prevarant, lopov, izdajnik, manijak, da je lud i sl..”

“U navedenim izjavama tužilac (Boško Obradović prim. aut.) predsednika Republike Srbije naziva kukavicom, prevarantom, lažovčinom, lopvom, izdajnikom, manijakom, ludakom, đubretom. Sve napred citirano, tužilac je objavljivao na svom javnom profilu na društvenoj mreži Tviter, što je dostupno širokim narodnim masama”, navodi se u protivtužbi.

Advokat predsednika Srbije navodi da je Obradović u svojim izjavama ugrozio i fizički integritet njegovog klijenta, podsećajući na izjavu u kojoj lider Dveri poručuje će “dobiti šamar prvom prilikom kad se vide”.

“Da na Kosovu nije sve naše, kaže predsednik koji se zakleo na Ustavu i Jevanđelju da će čuvati KiM u sastavu Srbije. E, za ovo si moj i imaš šamar prvom prilikom kad se vidimo, đubre jedno izdajničko. Plus ti sleduje višegodišnja robija kad-tad”, citirana je izjava Obradovića.

Zbog svega navedenog, advokat šefa srpske države zahteva da usvoji zahtev Aleksandra Vučića i da se njegovom klijentu, zbog povrede ugleda, narušene časti i porodičnog života, isplati 200 hiljada dinara.

U jaunaru ove godine Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu kojom se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavezuje da lideru Dveri Bošku Obradoviću plati 200.000 dinara sa zateznom kamatom, a u roku od 15 dana. Međutim, kako je ranije otkrio portal Nova.rs, drugostepenom odlukom presuda je vraćena na ponovno razmtranje.

“Na drugostepenom odlučivanju nije osporen deo optužbe koji se tiče uvrede da sam fašista. Sud je ustanovio da je u tom slučaju došlo do povrede ugleda, ali je vratio presudu na ponovno razmatranje zbog toga što je dvostruko Vučić dvostruko tužen, jer me je stavio i u kontekst lopova i lopovluka. Odluka je vraćena jer navodno nije jasno na koga se ta uvreda odnosi, da li na mene ili nekog drugog, pa je zbog toga potrebno da to sud ponovo ispita”, objasnio je Obradović za “Novu”.

Podsetimo, ranije je naš portal objavio da je redsednik Srbije Aleksandar Vučić tužio je lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa zbog njegovih komentara u medijima. Između ostalog, Vučić je tužbu podneo i zbog Đilasovog intervjua za Nova.rs u kom je naveo da je predsednik Srbije mentalno oboleo čovek.

BONUS VIDEO Obradović o tome da li će biti predsednički kandidat

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar