Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je važno da se krene u svakodnevni rad u borbi protiv kriminala i korupcije i naveo da je dobio informaciju da su dvojica bivših predsednika opština iz SNS jutros uhapšeni.

„Nadležno tužilaštvo i policija neka rade svoj posao. Nikada ne sme da bude važno ko pripada kojoj stranci. Ljudi moraju da znaju da one koji biraju da je njihova obaveza da budu u njihovoj službi. Što se tiče organizovanog kriminala ubeđena sam da ćemo postići velike rezultate, upravo zato što znamo da mafijaške strukture nikada ne bi bile mafijaške strukture da nisu imale određenu bočnu podršku od predstavnika pojedinih državnih organa. Vreme je da se to otkrije, pa da se to vidi“, rekao je Vučić.

On je naveo da se naslušao različitih priča o tome kako i na koji način kontrolišu koju mafijašku grupu.

„Sada ćete da vidite kako lako, lako… kojom brzimo, a teško svakako, da otkrivamo sve te mafijaške grupe, sve njihove mafijaške poslove i da vidite koliko ćemo i kakvih rezultata da imamo. To nije jednostavna borba, to je teška borba, ali mora da se obavlja brzo i mora da se obavlja efikasno. U svakm slučaju, oni koji su mislili da treba da imaju, da nas vrate u vreme 2000-tih kada smo imali po tri ubistva dnevno na ulici, da nas vrate u vreme najgoreg kriminala i korupcije, da nas vrate u vreme zemunskog klana, grdno su se prevarili“, rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare