Aleksandar Vučić, Dubai
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u direktnom prenosu iz Dubaija i ekskluzivnom intervjuu za televiziju Pink praktično je stao u odbranu vlasnika plantaže Jovanjica Predraga Koluvije, kojem se sudi zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom opojne droge i to nakon što je na njegovim imanju zaplenjeno skoro četiri tone marihuane. On je prošle nedelje pušten u kućni pritvor, nakon dve godine iza rešetaka.

Govoreći o intervjuu koji je Koluvija odmah po izlasku iz pritvora dao poslaniku SNS Vladimiru Đukanoviću, dok je praktično u kućnom pritvoru, Vučić je rekao:

„Ako pogledate, ima tu nekoliko veoma interesantnih stvari. Neću da ulazim u detalje zato što nikad sa sigurnošću ne mogu da kažem da li je nešto tačno ili nije. Prvo, taj čovek je proveo dve godine u pritvoru, ne postoji sličan slučaj da je čovek za takvo krivično delo bio dve godine u pritvoru, a da se pritom vodi hajka zašto nije i dalje u pritvoru. Vrlo čudno složićete se jer on nije ubio nikoga, nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično, već, koliko sam razumeo, tonu marihuane, koliko pola okruženja, Nemci i ostali su legalizovali.  Što on takođe negira da je imao uopšte. Ali dve godine da provedete u pritvoru zbog nečega takvog, očigledno se neko plašio onoga što bi moglo da se čuje. Ko su ti ljudi to ćemo da vidimo“, rekao je Vučić i dodao:

Foto:printscreen/Youtube/Objektiv TV

„Taj čovek je govorio o imenima i prezimenima onih koji su mu nudili slobodu za to da lažno optuži i moga brata i mnoge ljude, važno je da policija i nadležni organi ispitaju te ljude, jer cela priča je veoma čudna. Vi vidite paniku u određenim krugovima i kod tajkunskih medija, a i kod samih tajkuna. Odjednom je strašna panika šta li će da kaže. I sad je glavni napad na Vladu Đukanovića što mu je stavio mikrofon. I to oni koji bi i vas i mene strpali u logor. Postavite sebi pitanje zašto oni to pitaju? Sad ću da vam objasnim. Zato što je velika panika. Ako vi de facto dve godine vodite kampanju da smo mi vlasnici nekakve plantaže droge i neskriveno lažete, a onda vam se sve to sruši kao kula od karata jer izađe čovek i kaže ja sam spreman da idem na poligraf, odgovorim svakom u lice i dam ime, onoga koji mi je nudio da lažno optužim Andreja Vučića i onda objasni kako je to išlo. A ja znam kakve su bile veze gospodina Milenkovića sa pojedinim licima u MUP i tako dalje, imam određena saznanja… Mnogo toga tu ima interesantnog i u vezi sa stranim faktorom, očekujem da policija sve to ispita“, rekao je Vučić.

Povodom Koluvijinog spominjanja imena ministra Nebojše Stefanovića, da je iz njegovog okruženja dobijao ponude da optuži Vučićevog brata Andreja, Vučić kaže:

Nebojša Stefanović Foto: Printscreen/Twitter/Небојша Стефановић

„Nemam problem sa tim da budu ispitani svi i pošto sam video Aleksandrovu izjavu, ne mislim ja da će Stefanoviću biti problem da se pojavi da odgovara na to, jer lično bih bio iznenađen da je on u to bio umešan. Ali ne odbacujem nijednog sekunda potrebu da svako bude ispitan, mislim da su to neki krupniji i veći igrači vodili u samom MUP, ali to je imalo mnogo veći cilj za razbijanjem zemlje. Jer, ja sam se od početka pitao šta je ovo, kakve su ovo gluposti? Mi uhapsili ljude, nemam pojma o čemu je reč, nikad ga nisam video“.

Vučić je istakao i da je sam inspektor Milenković rekao da navodi da se Koluvija posle hapšenja prvo čuo sa Andrejem Vučićem nisu tačni.

„A neko je to javio Miroslavu Aleksiću. Koluvija kaže ko je to javljao, pa će biti zanimljivo da čujemo ko je to javljao. Samo da znate oni su već izgubili na sudu i Aleksić i ostali, samo što o tome ćute, neće da vas obaveste. Uskoro će da plaćaju odštete i sve drugo. I zato je tako velika panika. Kad lažete nešto tako krupno. Biće veoma interesantno, za mene je istina važnija od forme“, rekao je Vučić.

Komentarisao je i reakciju predsednice Vlade Ane Brnabić.

„Ana je suviše dobra, ona pati od toga šta oni pišu i ona misli da mora da odgovara u skladu sa glupostima koji oni napišu. A suština je sasvim druga. Aj da vidimo zašto su lagali?“, zaključio je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare