Foto:printscreen/Youtube/Objektiv TV

Predrag Koluvija, vlasnik "Jovanjice" na kojoj je krajem 2019. zaplenjeno skoro četiri tone opojne droge, rekao je prilikom gostovanja u emisiji "Kod Đuke", koju vodi njegov advokat i političar Vladimir Đukanović Đuka, da su policajci, po nalogu nekoga iz kabineta tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića, od njega tražili da krivicu svali na Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Koluvija je u emisiji izjavio da je sve s „Jovanjicom“ krenulo nakon što je odbio poslovnu ponudu američkog duvanskog giganta „Filip Moris“, vrednu 800 miliona evra, koja je podrazumevala i prodaju imanja „Jovanjica“, koje on nije želeo da proda. Izjavio je da je to odbio, ali da su tada krenuli pritisci i izvesne pretnje.

Pročitajte još:

Potom se osvrnuo na svoje hapšenje, koje je radila beogradska policija, pod komandom Slobodana Milenkovića, načelnika 4. odeljenja, inače sina Sente Milenkovića, bivšeg telohranitelja Slobodana Miloševića. Istakao je da je to bila otmica, na auto-putu Beograd – Niš, te da je on formalno uhapšen tek sutradan.

„Milenković je, kada su me zaustavili na auto-putu, obavio telefonski razgovor, nakon kojeg je naredio da mi stave lisice i oduzmu telefone. Više puta sam iz razgovora policajaca koji su me oteli čuo da je Milenković u tom razgovoru dobio naređenje da me uhapsi. Iz njihovih razgovora sam saznao da je tada razgovarao sa nekim iz kabineta ministra unutrašnjih poslova“, kaže Koluvija.

Istakao je i da su na njega, nakon hapšenja, vršeni pritisci da za navodnu prozvodnju marihuane u „Jovanjici“ optuži Andreja Vučića. Kako je rekao, zauzvrat bi on bio oslobođen krivice, te bi na taj način uspeo da izbegne kaznu. Kako je naveo, rekli su mu da optuži „nekog većeg od sebe“.

„Oni su bili sigurni da ću ja da pristanem na njihovu ponudu. Ponuda je bila da ja okrivim Andreja Vučića, koga u životu nisam video, osim na televiziji, da radim za njega, kao i za Zvonka Veselinovića. Rekli su mi da treba da kažem da je Andrejeva proizvodnja u Vrbasu i negde na jugu Srbije. To je trajalo pet-šest sati, ja sam se preznojio deset puta“, rekao je on i dodao:

„Dušan Mitić, koji se predstavio kao načelnik operative UKP-a, direktno je od mene tražio da ih okrivim, da potpišem tužiocu da su Andrej Vučić i Zvonko Veselinović moje gazde. Rekao mi je da, ako ukažem na nekoga ko je veći, jači od mene, mogu da prođem bez kazne. Tužilac Drecun je sve vreme bio ispred moje kancelarije. On je čekao da ja prihvatim i onda da uđe“, izjavio je Koluvija.

On je potom od svog branioca upitan o Stefanoviću. Njemu je Đukanović predočio da je Stefanović ranije govorio da nikada nije video Koluviju.

Koluvija je na to izjavio da su se sretali na svečanosti i nekoliko puta rukovali.

Podsetimo, Koluvija je i tokom pretresa decembra prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu izjavio da je od njega traženo da za proizvodnju opojne droge okrivi porodicu Vučić.

Inače, Koluvija je prošle nedelje pušten iz pritvora uz nanogicu. On se u pritvoru nalazio skoro dve godine, odnosno od momenta hapšenja novembra 2019. godine.

BONUS video: Da li postoji namera da se Jovanjica i druge brojne afere do kraja razreše?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare