Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Dragan Mujan/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nije imala prilike da pogleda intervju provoptuženog u slučaju Jovanjica Predraga Koluvije, u kojem tvrdi da su iz kabineta tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića tražili da okrivi Andreja Vučića u zamenu za slobodu, pa ne može da "govori napamet" o njemu.

Ona je ocenila da na pravosuđe ne može da utiče to što je intervju radio Vladimir Đukanović, predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe i član Visokog saveta sudstva, u čijoj je nadležnosti izbor sudija, a koji je takođe i advokat Koluvije.

Pročitajte još:

„Ni jedna pojedinačna osoba ne može da utiče na izbor sudija, sistem je valjda takav. Može Narodna skupština, ali je bespredmetno tvrditi da jedna osoba, bilo koji pojedinac može da utiče. To je nemoguće“, rekla je Brnabić, nakon svečanosti povodom raspisivanje konkursa za građu novih objekata umetničkih fakulteta u Beogradu.

Ona je rekla da Đukanović ima svoju profesiju i „pored toga što je poslanik“.

„Da li je u skladu sa zakonom je jedino pitanje koje ja kao predsednica vlade mogu da postavim. Ja verujem u institucije, u zakon ove zemlje. Verujem u Ustav i to je to što imam da vam kažem“, rekla je Brnabić.

Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra Jovanjica na kom je otkrivena najveća plantaža marihuane u Evropi, pre nekoliko dana je pušten u kućni pritvor.

BONUS video: Miroslav Aleksić o slučaju „Jovanjica“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare